Det var ju inte så här det skulle bli

Det nya året har börjat dåligt för mig. I söndags, på årets första dag, vaknade jag med ont i halsen. Blev bättre och åkte till jobbet. Mådde faktiskt bra just då. Men vid midnatt började jag nysa och snora. Sedan blev det bara värre.

På måndagen sov jag och var väl varken bättre eller sämre när jag vaknade. Men med så hög sjukfrånvarokvot som jag har, 2,7 – 2,89, kände jag att stanna hemma inte var ett alternativ. Så sjuk var jag inte.

Natten funkade tack vare att det arbetsbelastningsmässigt var normalnivå. Men hade det kommit en extra patient vet jag inte hur jag skulle orkat. Jag snöt mig otaliga gånger och när morgonen kom var jag utmattad.

Nu har jag sovit min dagsömn och ser fram mot en nattsömn. Ser film och lyssnar på ljudbok. Har tagit ett glas vin, ett italienskt beställningsvin som är riktigt gott. Just because I´m worth it…

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Det var ju inte så här det skulle bli

 1. Frudin skriver:

  Du har väl ingen hög sjukfrånvaro? Vad är högt eller lågt sjuktal? Jag har ingen aning. Hoppas du blir bättre snart, njut av ledig natt och ett glas rött.

  • Kraka skriver:

   Nej, jag har nästan ingen sjukfrånvaro alls. Sjukfrånvarokvot är hur mycket som dras från lönen. Om man jobbar heltid måndag till fredag har man alltid 1 som kvot. Det innebär att om du är borta en dag drar man lön för en dag.
   Jobbar man skift har man en kvot och jobbar man både skift och deltid kan den kvoten vara väldigt hög. När jag är sjuk en natt drar man lön för 2,8 nätter. Första natten är karens och jag får inget alls sedan drar de fortfarande enligt kvoten men jag får sjuklön beräknat på en natt, det vill säga 80% av en natt. Jag förlorar alltid massor på att vara sjuk. Brukar ligga på mellan 3 och 4-tusen för en enda natt. Så nej, jag har ingen hög sjukfrånvaro, men hög sjuknärvaro. Jag ska vara i det närmaste döende för att vara hemma, ha feber eller ordentlig magsjuka.

 2. Lollo skriver:

  Nä, fy! Att börja det nya året med att bli sjuk … det vill man sannerligen inte.
  Hoppas att du är bättre nu!

  • Kraka skriver:

   Det blev en jobbig början på året ch det är fortfarande inte bra. Men bättre i alla fall…
   God fortsättning och kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *