En riktig skräckfredag

Igår hade min son och jag en fredag i skräckens tecken. Vi var först på Konserthuset för att lyssna på The Horror.
Det var Orvar Säfström som ännu en gång stod för värdskapet för en utmärkt konsert, den här gången med musik från olika kända skräckfilmer. Även om jag kände igen namnen på filmerna så har jag bara sett två av dem; The shining och Rosemarys baby.

Stirra ned i avgrunden och låt fasorna skölja över dig. Skräcken är en av människans äldsta känslor, lika starkt kopplad till vår genetiskt programmerade instinkt att överleva som sexualdriften. I alla tider har vi fascinerats av det hemska, fasansfulla och groteska”. (Den  citerade, kursiverade, texten från presentationen av konserten).

Som alltid när Orvar S är inblandad finns det olika bonusarrangemang. Den här gången en skräckläsning av Anders Fager före konserten och en efterfest på Kraken i Johanneshov (nära Globen) där bandet Goblin spelade. Goblin är ett italienskt band som gjort musiken till en rad kända skräckfilmer.

Tyvärr hann vi inte gå på läsningen före, men efterfesten ville vi ju inte missa och jag hade skaffat biljetter till den.

Det visade sig vara en väl värd resa ut till Kraken. Bandet Goblin var bra, ja mer än så. En riktig supermusikupplevelse.

När Goblin spelat klart åkte vi hem, klockan var mycket och vi tog T-banan som gick 02:31 från Globen. Vi hade lite tur vid bytet vid T-centralen och hann med ett tidigare tåg än vi trott och jag var faktiskt i sängen redan strax före klockan 03:30.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *