Det är faktiskt bara jag som vet hur det känns

Kanske är det så att man ibland måste dra ner på takten och lyssna på kroppen. Jag tycker ju egentligen inte om att vara sjuk, men nu är jag det i alla fall.

Det började redan i Kina. En morgon, dagen efter att jag ätit nötter, och tråkigt nog också bitit av en tand, vaknade jag med ont i halsen på höger sida. Som om det inte räckte med det var min tunga svullen och på undersidan, till höger, fanns en stor blåsa.

Den första veckan hade jag svårt både att äta och prata. Det  blev bättre med tiden, men inte bra. Jag försökte inspektera svalget och där ser det lite märkligt ut, men svårt att riktigt säga vad det är.

När jag kom hem hade jag fortfarande svårt att svälja och ont, men jag kämpade på med jobbet och det går i alla fall okej bra att prata. Men i torsdags bestämde jag mig för att det var dags att söka hjälp, jag hade ju haft ont i en månad nästan.

Men genast stötte jag på patrull. Hade jag haft ont i flera veckor var det ju absolut inget akut och jag kunde väl suga på några halstabletter så skulle det nog lindra. Jag försökte förklara att jag ville att någon skulle inspektera min halsmandel och se om det finns något sår eller annan förändring där och jag fick en tid om 3 (tre!) veckor.

Efter helgen, som varit lugn och utan ansträngningar, kände jag mig både trött och uppgiven med min onda hals. Efter att konsultera en klok person i min närmaste krets, och fått rådet att sjukskriva mig en vecka, bestämde jag mig för att stanna hemma.

Imorgon ska jag till tandläkaren och kanske, om jag har tur, kan han titta ner i halsen. Jag lyckas inte se själv, men jag har en enormt bra och stark ficklampa. Ser han något kanske jag kan motivera en akuttid, annars får jag väl vänta de två veckorna som är kvar tills jag har min beställda tid. Jag har massor av förslag på diagnos, både ofarliga och farliga.
Men bara någon gör sig besvär med att titta ner i min hals är jag tacksam.

*Bild från pixabay.com

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Det är faktiskt bara jag som vet hur det känns

  1. Kim Lille skriver:

    Testa cityakuten, dom har ÖNH doktorer och åtminsone förra året gick det att få tid samma dag. /Kim

    • Kraka skriver:

      Det var där jag var, men de tyckte som sagt inte att det var akut. Jag är listad på deras husläkarmottagning och har en tid där den 25:e. Men nu verkar det som att min tandläkare löst problemet. Men jag avvaktar några dagar, man ska ju inte ropa hej innan man är över den berömda bäcken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *