Häller upp ett glas vin och summerar dagen

För första gången sedan jag kom hem från resan sov jag ut ordentligt på morgonen. Klockan var redan 09:30 när jag vaknade. Det är så skönt att den märkliga smärtan i halsen är borta. Nu är jag bara vanligt förkyld och det räcker och blir över.

Efter morgonkaffet bestämde K och jag att vi skulle äta lunch i Solna vid 13-tiden. Jag ringde några telefonsamtal och tog ett bad. Klädde mig och sedan var det dags att åka.

Det var trevligt att träffa K och prata, det var ett bra tag sedan vi var ute och åt tillsammans. Vi har båda varit ute och rest, resor som inte låg helt samtidigt. Vi sågs ju när han hämtade mig  vid flyget, men sedan har vi bara haft kontakt via mobil och dator. Jag behövde vila efter resan, det tar mycket energi för den som är van vid mycket självsamhet att leva i en storfamilj på fjorton personer nästan en månad. Det hjälper inte att det trevligt, det är ändå utmattande. Att jag hade ont gjorde inte saken lättare. Men nu har jag i stort sett återhämtat mig.

Efter lunchen åkte jag till biblioteket i Sundbyberg för att låna om en bok och sedan tog jag tåget till Odenplan för att låna en annan bok som jag sett skulle finnas inne där.

I Sundbyberg shoppade jag lite på Body shop och vid Odenplan på Lindex. Hygienprodukter och underkläder. Sådant som går åt.

På gatan utanför biblioteket sprang jag på M från resan. Vi pratade en stund, både om resan och hur vi har det nu. Det var lite oväntat, det är ytterst sällsynt att jag råkar på någon av en slump i Stockholm. Det är ju så mycket folk och så många ställen man kan vara på.

På vägen till T-banan pratade jag med H i telefon. Jag hade ambitionen att gå till Fridhemsplan, men jag gav upp vid S:t Eriksplan. Jag har verkligen tappat ork nu när jag varit sjuk. Men det är ju en månad så det är väl inte så konstigt kanske. Dessutom är jag inte helt bra i luftvägarna ännu.

Jag funderade på att sätta mig någonstans och läsa, ta ett glas vin och kanske något att tugga på. Men jag orkade inte. Ville bara hem.

Väl hemma packade jag upp böckerna och det jag handlat. Bytte om och fixade lite fredagsmys. Vin, kex och ost till mig och mjukmat till pojkarna. Visst ser det gott ut? Iallafall om man är katt…

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *