En dag kvar

Dagen före julafton. Jag har jullov och ledigt. Känns oerhört lyxigt måste jag säga. Börjar det här dygnet med att sitta uppe och bara njuta. Ringde till jobbet nyss för att kolla att alla som ska vara där är på plats. Så var det och jag kan räkna med att vara ledig.

Vaknade precis en minut innan alarmet skulle väcka mig, klockan 08:59. Jag hade bokat tvättstugan till kl 11:00 och ville ha lite tid på mig innan jag skulle börja mitt tvättpass.

Jag tvättade fyra maskiner, gick iväg med fyra kassar som skulle till återvinningen och traskade iväg ner till Akalla och hämtade två paket. I det ena fanns kakformen jag beställde häromnatten och i den andra en julklapp till K.

När jag var klar i tvättstugan åkte jag till Kista centrum för att köpa julklappar till F och S. Min son ska fira jul med dem och jag har blivit inbjuden att äta tillsammans med dem någon gång på eftermiddagen. Jag frågade K om han ville följa med, men han tyckte att det kändes för jobbigt. Han vill helst bara vara för sig själv och säger att han gått i ide tills efter helgen. Vi bestämde att ses när helgen är över.

Det var hemskt mycket folk i Kista och jag blev alldeles matt. Bestämde mig för att gå på Starbucks, men det kunde jag ju glömma. Alla sittplatser var upptagna och det var en lång kö. Men längst ner i ena änden ligger en Espresso House. Där fanns det platser. Köpte mig en Tomtelatte.


När jag vilat och druckit ur min latte gick jag till Coop och köpte potatis och strösocker, sedan åkte jag hem.

Hemma gjorde jag en Janssons frestelse och köttbullar. Det fick bli som middag också. Sedan var jag en sväng till den lokala ICA för att köpa ett par saker som jag glömt.

Nu är jag trött, väldigt trött. Tänker bädda ner mig och lyssna en stund på ljudbok. Imorgon är det julafton när jag vaknar.

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *