Nyord – Skrivpuff 1 januari

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Språkrådet presenterar varje år en lista med så kallade ny-ord, dvs ord som är nya i språket. Skriv en skrivpuff som innehåller ett eller flera nyord.

Listan finns här:
Nyord
http://www.sprakochfolkminnen.se/sprak/nyord/nyordslistan-2017.htm

Jag är en sådan där person med en massa grit. Bestämmer jag mig för något så blir det helt enkelt så. Om inte så är det för att det inte var tillräckligt viktigt för mig.
Jag gillar att laga mat och det händer att jag veganiserar för att maten ska passa de av mina vänner som är veganer. Men de flesta jag känner, som inte äter kött, är vegetarianer  och då är det ju så mycket lättare.
Städning tillhör inte precis mina favoritsysslor och någon döstädning har jag inte gjort. Kan inte tänka mig att jag kommer att göra det heller. När jag sorterar och röjer upp så är det för min egen skull.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2018. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *