Jag vill inte ha en rultig glook

Mina två katter är ju hanar, eller en är hane och en är kastrat. Egentligen borde ju båda vara kastrater, men då de skulle kastreras visade det sig att Kingston hade en inflammation i sitt tandkött och därför inte kunde opereras. I slutet av oktober, eller om det var i början av november, blev han jättesjuk och man hittade en allvarlig tarminflammation. Han var så sjuk att jag aldrig trodde att ha skulle komma hem igen.

Men han repar sig steg för steg och nu håller vi på med nedtrappning av hans kortisondos. Helst vill man att den ska vara helt utsatt, eller i all fall att dosen ska vara liten, innan han kan få kastreras.

Just nu har han sina stunder av kattastofer typ marskatt och så försöker han göra barn med stackars Lucas. Men då höjer jag rösten och säger varnande: ”Jag vill inte ha någon rultig, grå glook”. För nog är det väl så de skulle se ut dessa kattungar?

Minns ni förresten när alla skulle ha en glook? Det var på 1960- och 1970-talet. Jag hade en orange.

*Bilden lånad från internet

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *