Längtan – Skrivpuff 12 februari

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Precis som de flesta människor har jag en längtan. Eller kanske har jag fler. Undrar vad längtan heter i plural? Längtor? Längtanden? Eller varför inte längtans, med ett anglosaxiskt plural-s. Vi som blivit så engelskspråkiga här hemma.

Vad längtar jag då efter? Många saker, inte alls helt ouppnåeliga. Mest bara vanliga, vardagliga saker. Som att baka kakor, matbröd av spännande slag och laga mat med nya recept. Eller odla grönsaker, få vitkålen att knyta sig och tomaterna att växa sig stora och solmogna. Eller purjolöken att sträcka sig med en lång, vit stjälk.

Jag längtar efter att sitta med en god bok, ett glas välsmakande vin och bara vara. Eller i det goda samtalet med en vän medan solen sakta sjunker i väster och den ljumma sommarkvällen går mot natt.

Jag längtar efter att sortera och systematisera. Att måla och tapetsera. Att byta fasad på mitt lilla hus och anlägga en vilsam trädgård. Jag vill sy, inte bara laga. Sy kläder både för vardag och fest. 

Alla mina längtor kan sammanfattas i ett enda ord: Tid. Jag längtar efter mer tid!

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2018. Bokmärk permalänken.

7 svar på Längtan – Skrivpuff 12 februari

 1. marmoria skriver:

  Fint

 2. Irrbloss skriver:

  Låter som fina saker att längta efter! Synd att tiden sätter käppar i hjulet – och så är det det där med att välja… fast ibland kanske själva ”sysslan” att längta är minst lika viktig som att sen göra saken…? eller..?
  Fint gestaltat, särskilt stycket med grönsakerna. Jag riktigt känner hur de växer!

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Just för grönsakerna har jag en plan till sommaren. Kanske blir det inte så många sorter, men lite lagom så där. I mitt eget paradis, min kolonistuga. Både jag och katterna längtar dit nu. Till stugan och till sommaren.

 3. Ethel skriver:

  Livet i det lilla är så mycket mer värt än livet i ”the jet set” (säger man så nu för tiden?) som är så ointressant. Tycker dina längtor är fina och tid … ja det är det absolut viktigaste.

 4. Kraka skriver:

  Jag tycker också att livet i det lilla är ”större” än det i rampljuset. Jet set, länge sedan jag hörde/läste det ordet. Men det används säkert än.
  Jag läser hellre bloggar om vardagsliv hos oss utanför berömmelsen än om skådisar och kungligheter. Det är inte deras liv jag drömmer om, jag drömmer om helt andra saker. Jordnära och verklighetsförankrade.

  Tack för att du tog dig tid att läsa och kommentera!

 5. Skymning skriver:

  Mycket tänkvärt och så många härliga saker du skriver om att längta till.
  Jättefin text!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *