Usch, snart är det helg igen

Jag jobbade helgen som var. Det var lite blandat antal patienter de tre nätterna, men väldigt mycket att göra eftersom en av dem var där under hela helgen och behövde mycket ”support” vad gällde läkemedel, vändningar, bäddning, andningshjälp och annat livsnödvändigt.

Jag har galet mycket med studierna just nu, massor av text som ska läsas och sedan skrivas om. Den här veckan, och nästa, ska vi läsa 1 Mosebok, 2 Mosebok, 5 Mosebok, profeten Jeremia, profeten Jesaja, profeten Hesekiel, Psaltaren och alla fyra evangelierna. Sedan ska vi skriva om tre ställen i vardera evangelierna där man refererar tillbaka till vardera gammaltestamentliga texter. Jag skulle behöva hur mycket tid som helst eftersom det också behövs en del reflexionstid. Det är tur att det finns digitala hjälpmedel så man kan kopiera in textcitat och också göra digitala sökningar.

Kom i alla fall iväg och tränade en stund igår. Det märktes minsann att jag varit sjuk i flera månader. Inte sjuk och hemma i sängen, det var jag bara 1 vecka och sedan på min ”fritid”, men förkyld i olika omgångar. Ibland med feber, ibland utan. Men hosta, snorande och allmänt nedsatt. Måtte jag nu få vara frisk så jag orkar träna tillbaka den nivå jag behöver för att orka med mitt jobb och min vardag. Det kommer att kräva rejält med arbete. Och tid.

Dagen har inte riktigt börjat än, är fortfarande på första koppen kaffe. En stor kopp. Försöker lägga upp dagen på ett bra och effektivt sätt. Skulle vilja hinna med en utflykt också. Det känns så meningslöst att bara resa mellan hemmet och jobbet.

Preliminära planer (utan inbördes ordning)

  • Plugga, minst 5 timmar effektiv tid
  • Diska
  • Träna
  • IKEA; lunch + kolla på en bänk, till köket i stugan, som jag spanat in på deras hemsida
  • svtplay; 1, i bästa fall 2, avsnitt av Hard sun
  • Bestämma mig om Kosovo och Albanien https://www.varldensresor.se/resor/europa/kosovo-och-albanien
    Min resa till Tibet blev inställd eftersom vi var för få, bara 5 stycken. Min semester är beviljad redan och ska jag resa måste det rymmas inom det intervallet. Det gör den här resan. Den verkar spännande, men inget jag ens funderat på tidigare. Det finns hur många resor som helst jag vill göra, men de ligger utanför min semestertid. Antingen börjar de innan eller slutar efter. Alternativet är att ”bara” vara i stugan.

 

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Usch, snart är det helg igen

  1. Pingback: Ändrade planer | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *