I sommar kan jag tända till ordentligt

Än är det vinter, kallt och inte helt lätt att föreställa sig sommaren. Men den kommer. Om bara drygt en vecka får vi sommartid igen och lite ljusare kvällar. I april blir dagarna allt längre och kommer bara solen fram så börjar våren spira.

Idag var det årsmöte i koloniföreningen där jag har min stuga. Årsmöten är huvudsakligen formalia och inte alltid helt roliga, även om det var väldigt roligt att träffa några av sommargrannarna. Ett välkänt knep för att få alla, eller i vart fall nästan alla, att stanna till slutet av mötet är att dela ut en gratislott vid registreringen. Sedan hålls dragningen strax efter att mötet avslutats.

Jag hade en lila lott med nummer 15, en lott som gav mig turen att vinna en elektrisk grilltändare. Min granne har en sådan och jag har planerat att också jag införskaffa en. Nu blev jag lycklig ägare till en, helt utan att anstränga mig,  och kommer att kunna tända min grill både enkelt och miljövänligt.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på I sommar kan jag tända till ordentligt

 1. Ingrid skriver:

  Vilket bra knep att få medlemmarna att komma till årsmötet och grattis till vinsten!
  Trevlig söndag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det kommer nog kanske inte fler till mötet, men man får folk att stanna. Det får man ju om man säljer lotter före mötet också, men då är det ju bara de som köpt som är intresserade av att stanna. Det är ett vanligt knep och i vår bostadsrättsförening delar man också ut gratislotter på årsmötet. Där har jag däremot aldrig vunnit något.

   Ha en bra söndag Ingrid! Jag gläder mig åt att helgen snart är slut och att den hittills varit bra, inte alls som förra helgen. Nu ska jag bara ta mig igenom en natt till och sedan är det vardag igen. Vardagarna kan också vara jobbiga, jag jobbar ett par sådana nätter nästa vecka, men på helgen är man ensam sjuksköterska och har bara en undersköterska till hjälp. Om man då har intensivvårdsmässiga patienter som ligger kvar hela helgen, eller för all del avdelningsklara patienter som ligger för att vi ska avlasta platsläget på övriga sjukhuset, då blir det jobbigt. Speciellt om det är många akutoperationer som görs.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *