Fyra är mer än noll

Fem myror är fler än fyra elefanter heter ett barnprogram från 1973–1974 med Magnus Härenstam, Brasse Brännström och Eva Remaeus. I samma anda vill jag påstå att fyra är mer än noll. I det här fallet millimeter.

Jag har sovit idag, ska jobba ytterligare en natt. Jag vaknade till och tyckte att jag hörde regnet, men helt säker var jag inte och alldeles för trött för att gå upp och titta efter.

På eftermiddagen gick jag upp, gjorde kaffe och tog ut katterna. Satte mig med min kopp och ett par mandelkubbar. Men först kollade jag regnmätaren. Den innehöll 4 millimeter. Inte så mycket, men i skrivande stund har precis en åskskur dragit förbi och gissningsvis har det nog kommit lika mycket till. Åskan är förresten kvar, en gigantisk regnbåge tronar på himlen helt i linje med den pågående Prideveckan, men regnet upphörde lika plötsligt som det kom.


Katterna trivs i trädgården, står i kö för att gå ut när jag öppnar dörren. Sedan jagar de flygfän, leker och vilar sig i skuggan. Men här sitter de och tittar på mig som äter något. (Bild från igår)

Idag blev det av. Jag gjorde den där krusbärspajen. Hoppas nu att den blev god.


Jag tänker servera den med vaniljsås, färdigköpt sådan. Hemmagjord är ju så gott, men lite meckigt att hålla på med i stugan.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

6 svar på Fyra är mer än noll

 1. 4 mm är definitivt mer än 0 mm! Vi fick 3 härom dagen och jag var så glad…
  Vilka söta katter du har!!!
  Kram, Monica

  • Kraka skriver:

   Det kom faktiskt 4 millimeter till och under natten ytterligare en millimeter så jag är nöjd.
   Katterna, Kingston och Lucas, är min käraste vänner.
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Igår kväll hade vi ett konstigt väder. Det mulnade, det åskade, solen sken, det regnade och även här blev det en gigantisk regnbågen över hela himlavalvet. Min mobilkamera räckte inte till att få med hela, men det var verkligen imponerande. Någon millimeter fick jag inte i min nya regnmätare, det blev knappt bottenskyla, sen skingrades molnen och Tor och hans bockar drog vidare.
  Trevlig söndag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Regnet är nyckfullt i år. Vissa får en skvätt, andra inte. Väldigt lokalt och inte ens alla på koloniområdet får lika mycket.
   Kram

 3. Eva skriver:

  Hej …åhh vilka fina katter påminner dels om norska skogskatter är det det tro? hade en katt förr som är i himlen nu 🙁 gott med paj 🙂 ha en fin söndag kram

  • Kraka skriver:

   Ja, det är norska skogkatter. Kingston, den mörka, är halvmorbror till Lucas, den grå.
   Pajen blev bra. Det fanns lite kvar av den i kylen på jobbet som jag åt inatt.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *