Måndag gör jag ingenting, eller inte mycket i alla fall

I Gesällvisan, den gamla barnvisan, går man igenom veckans dagar. Drängen är tämligen lat och får inget gjort. Ibland känner jag likadant, trots att jag nog gjort betydligt mer än visans huvudperson.

Vaknade tidigt, i alla fall med mina mått mätt, vid 07-tiden. Bestämde mig för att ha en lugn morgon och förmiddag. Det var ganska kallt, 15 grader inomhus och 11 grader ute. Sommaren är verkligen över nu.

Jag lyfte in ett elelement i sovrummet och gjorde i ordning kaffe och knäckemacka. Jag drack kaffe, lyssnade på ljudbok med pauser för skrivande av ett viktigt mail, inlägg av räkningar som inte kommer som e-faktura och förutom katterna så fick också Wåge, den röda snabeldraken sig ett mål mat.


Katterna och jag gick ut en stund. Det var verkligen ingen värme och jag satt omlindad av en filt och läste i en kursbok: Med tanke på Gud av Ulf Jonsson. Men pojkarna uppskattade stunden i friska luften men var glada när vi gick in.

Inne satte jag mig och läste en stund till och lagade sedan lite mat som jag åt. Gick och la mig ett par timmar. Sov så sött när jag hörde något surra ute. Försökte låta bli att gå upp och titta vad det var, men till sist kände jag att jag måste få veta. Lät som om någon höll på och sågade upp min ved. Det var bara grannen som körde sin trimmer och jag kunde lugnt somna om igen.

Alarmet ljöd och jag gick upp och gjorde kaffe. Loggade inpå moodle-portalen med kursnyckeln jag fått med mail medan jag sov. Beställde kurslitteraturen till Nyateism – Utmaning för teologin. Jag ska läsa 2 kurser parallellt och det blir inte bara rörigt, det blir nog rätt tufft att hinna med också. Men spännande.

När jag druckit kaffet packade jag mina matlådor för veckan och sedan blev det dags att åka till jobbet. Vi skulle ha ett obligatoriskt möte för nattpersonalen och började därför 1½ timme tidigare. Det skulle bli en lång natt.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

11 svar på Måndag gör jag ingenting, eller inte mycket i alla fall

 1. Susjos skriver:

  Ha en bra natt på jobbet!

 2. Znogge skriver:

  Det var verkligen ingen värme att tala om inomhus så visst märks det att hösten är på gång!

  Kram och ha en bra dag

 3. Znogge skriver:

  Det var verkligen ingen värme att tala om så nog märks det att hösten är på gång.

  Ha en bra dag!

 4. skogsnuvan skriver:

  Ska du jobba på natten så må du ju få ta det lugnt på dagen och inte göra några stortag. Jag är lat mest varje dag nu och kommer inte igång förrän klockan halv 11. Tiden innan tillbringar jag med att fika, läsa tidning, plocka undan lite och skriva blogg och kolla facebook. Så kommer Kinabror och Mustachen och fikar och så har halva dagen gått men jag har jobbat som en idiot sedan jag var 16 år så nog behöver man vila och framför allt frihet.

 5. Ingrid skriver:

  Oj, att ni har så kallt redan! Här har det varit betydligt varmare ute och inomhus har jag 22-23 grader.
  Hoppas att det blev en lugn natt, även om den var lång.
  Kram, Ingrid

 6. Frudin skriver:

  2 kurser samtidigt!!! Du är galen människa! Kram

  • Kraka skriver:

   Ska du säga, som jobbar heltid och pluggade heltid förra läsåret. Nu ska du väl ”bara” plugga på halvtid ihop ned heltidsjobbet?.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *