Tvätt och sjukbesök

Det är inte klokt så lite jag hinner på en dag. Halva dagen gick åt för att tvätta och andra halvan till ett sjukbesök. Men idag hade jag i alla fall tur med pendeltåget. Det gick som det skulle.

Jag pluggade någon timme innan jag skulle ha tvättstugan. Hann faktiskt hämta ett par beställda kursböcker också, precis lagom innan min tvättid började. Gick förstås fel först, det är inte lätt att ha koll på alla ställen dit jag får mina paket. Sju olika är det.

Medan tvätten var i maskinerna hann jag iväg med en kasse till återvinningen och ta ut en del sopor. Men det var allt jag fick gjort.

När jag burit in tvätten bytte jag om och åkte in till Fridhemsplan. Tänkte lämna in mina kängor hos den skomakaren jag varit hos tidigare. Men det är nog några år sedan och antingen kom jag inte ihåg var det låg eller så var han inte kvar.
Istället letade jag reda på en annan skomakare och lämnade mina kängor för att de ska få nya dragkedjor. Det kommer att bli dyrt sa han. Men det är ett par Brako så jag kan inte gärna slänga dem. Dessutom är de nästan som nya trots att jag haft dem i två år. Förutom dragkedjorna då förstås. Så det är bara att betala och se glad ut. 🙁

Jag promenerade ner till centralstationen och tog pendeln. Bytte till buss i Östertälje. Tror han blev glad att jag kom, men han blev ganska fort trött och jag gav mig av den långa vägen hem igen.

Nu är jag hemma, katterna har fått mat och det är minsann inte lätt att få rätt katt att äta rätt mat. Nu har de nog gått och lagt sig igen. Själv ska jag försöka plugga en stund. Dricker kaffe och har tagit en ostmacka. Imorgon ska jag ha en dag med bara roliga saker. Inget arbete, ingen städning, inget pluggande.


*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Tvätt och sjukbesök

 1. znogge skriver:

  Jag tyckte att du hann med en hel del under din dag! Hoppas summan för skorna blir överkomlig men bra och lite dyrare skor kan man inte bara kassera.

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Överkomligt är ju en tolkningsfråga. Det kostar 350 kronor per dragkedja så det blir 700 tillsammans. Men det är en kvalitetskänga så det får helt enkelt bli så. Får hämta dem på fredag. Om jag hinner, ska kanske besöka min bror igen då.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Du hann ju med hur mycket som helst, åtminstone om man jämför med vad jag har presterat. Ha en riktigt skön dag i morgon. Det unnar jag dig verkligen!
  Kram, Ingrid

 3. Mösstanten skriver:

  Bra ändå att du lagar istället för att slänga tycker jag. Vi lagar för lite egentligen, med tanke på miljön.

 4. Emma Engström skriver:

  Låter som att du hunnit med väldigt mycket! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *