Fem en fredag v.45: klapp på axeln

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag!

 

 1. Vad är en bra sak du gjort för någon annan den här veckan?
 2. Vad är något du tagit dig an under veckan och klarat?
 3. Hur belönar du dig själv efter en tuff dag?
 4. Anser du dig själv vara en i allmänt duktig person?
 5. Vad brukar folk tacka dig för?

 

 1. Jag såg en äldre man här om dagen som hade väldigt svårt att gå. Frågade om det gick bra eller om han ville ha hjälp.
  Han sa att det gick bra men var väldigt tacksam för att jag frågat.
 2. Tror inte jag tagit mig an något speciellt just den här veckan. Förra veckan promenerade jag 2 x 4,8 km varje dag jag arbetade. Jag har planer på att gå Elfsborgsmarschen 2019 (2 x 40 km) och kanske Nijmegen 2020 (4 x 40 km). Jag har helt enkelt börjat smyga in träning i vardagen.
  Den här veckan har jag inte gjort något som kan gå under kategorin ”ta tag i”. Men jag har gjort en hel del.
 3. Jag har inga speciella belöningsritualer. Men varma bad är en återkommande ”belöning” och dagen behöver inte ens varit tuff för att jag ska unna mig det.
 4. Jag är ambitiös och målmedveten. Därutöver pålitlig och ärlig. Jag gillar helt enkelt inte ordet duktig.
 5. För hjälp, för att jag gjort det ”lilla extra” och ibland för att jag håller upp dörrar och beter mig enligt normalregler för folkvett. Tyvärr är det väldigt många som varken tackar eller visar samma artighet tillbaka.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Fem en fredag v.45: klapp på axeln

 1. Ingrid skriver:

  Så roligt att läsa dina svar! Jag är säker på att du är väldigt duktig, även om du ni inte gillar det ordet.
  Ha en härlig fredag!
  Kram, Ingrid

 2. Emma Engström skriver:

  Jättehärligt att läsa dina svar, så roligt med dessa frågor! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *