En ganska perfekt helg

Det har varit en riktigt bra helg med mycket egentid och vila. Det har varit mycket interaktioner med både nya och gamla personer och jag behövde verkligen ladda om.

På lördagen åkte jag in till Kungsholmen och hämtade mina kängor. Den trevliga skomakaren hade putsat upp den riktigt ordentligt som en extra service. Hoppas nu dragkedjorna håller minst två år. Det var ju vad originalblixtlåsen gjorde.

Redan hemma hade jag bestämt mig för att gå till Thelins och fika. Hade en kursbok med mig och satt där och läste en timme. Förutom Budapesten åt jag en ostmacka.

Jag handlade lite kompletterande varor på Coop Daglivs. Köpte också mat att äta på kvällen. Det blev förbluffande många varor med tanke på att jag nätshoppat på morgonen för närmare 3000 kronor. Men dels hade jag glömt köpa några saker dels behövde jag något att äta på kvällen.

Åkte hem och hann utbyta en kram med min son när vi möttes på gården. Han skulle iväg på trevligheter med kompisar.

Jag ägnade eftermiddag och kväll åt att ta det lugnt. Lyssnade på ljudbok och åt kokt lax med romsås.

Jag gjorde lite förberedelser med kålen till kålpuddingen. Stekte den i en långpanna.

När jag gick och la mig funderade jag på om jag skulle ställa alarmet på 02 för att se nya avsnittet av Springfloden. Men nej, jag insåg hur dumt det skulle vara. Jag behövde upp på söndagsmorgonen eftersom jag skulle få mina varor då.

Naturligtvis spontanvaknade jag klockan 02 och gick upp och drack kaffe och såg Springfloden. Sedan gick jag och la mig igen.

På söndagsmorgonen gick jag upp vid 8-tiden. Kokade ett blomkålshuvud jag skulle klä med köttfärs och bacon.

Jag var så hungrig och insåg att jag inte orkade vänta tills mina varor kom. Letade i frysen och hittade köttbullar och bruna bönor. Det fick duga som frukost.

Mina varor skulle komma mellan 10 och 12. Strax före 12 ringde han och sa att han var 5 minuter sen. Då var klockan strax över 12. Men det var ingen panik, jag skulle ingenstans.

Jag bar in och prickade av att jag fått allt. Sedan tillagade jag köttfärssås, det där blomkålshuvudet med köttfärs och bacon och en långpanna kålpudding.
Jag har mer att tillaga, men det får vänta.

Jag gav bort en skål köttfärssås till S och J eftersom de passar mina katter när jag är borta. Just nu är pojkarna hemma, men jag ska ju iväg igen.

Vilade middag, slumrade lite och när jag vaknade tog jag ett skumbad. Nu sitter jag med te och ett par skorpor. Apropå skorpor, titta vad jag hittade överst i skorppåsen när jag öppnade den.

Jag hade tänkt plugga, möjligen hinner jag det också, men jag bara måste lyssna klart på thrillern jag lyssnar på. Någon sorts frid av Camilla Grebe och Åsa Träff.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på En ganska perfekt helg

 1. Emma Engström skriver:

  Håller tummarna för att dragkedjorna kommer hålla! 😀 <3

 2. znogge skriver:

  Då hoppas vi att dragkedjorna håller så att skorna hänger med länge. Skönt att det blev lite vila och egentid.

  Kram

 3. Mösstanten skriver:

  Alltså blomkålshuvud klätt med köttfärs och bacon har jag aldrig hört talas om förr. Vilken rolig maträtt! Googlade på det. Ser gott ut.

 4. Ingrid skriver:

  Jag tror att de där nya dragkedjorna kommer att hålla länge, länge…
  Så effektiv du varit i helgen med både shopping och matlagning.
  Jag hade besök igår, men de gick så tidigt så jag hann se Springfloden. Den är så bra – och vem mördade Bengt Sahlman, det är den stora frågan?
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *