Terminsavslutning i helgmålsgruppen – Highlight 1

Mellan decemberstart och juletid har jag ett knippe lediga dagar. Lediga dagar som kommer att fyllas med stora mängder vardag: Pluggande, städning, tvätt, shopping, träning bland annat. Men jag har också en hel mängd trevligheter inbokade. Blogginläggen under den här tiden kommer att  highlighta ett och annat, men inte allt. Har också en del stående inlägg, till exempel Kajsons adventskalender, fem en fredag och kanske någon blogglista.

Jag hann lagom hem till terminsavslutningen i helgmålsgruppen. Vi är en grupp som håller helgmål i Akalla kyrka på lördagskvällarna. Vi har hållit på i över 10 år, det var dags för terminsavslutning efter den 21:a terminen.

Den här kvällen var vi många. Platserna på bänkarna som burits fram räckte inte till och fler bänkar fick bäras fram.

Det var 2:a söndagen i advent och det andra ljuset var tänt. Vi sjöng psalmer som här tiden till och söndagens text lästes. Det är ju själva meningen med helgmål att man förbereder sig inför söndagens högmässogudstjänst.

Efter gudstjänsten hade vi ett förstärkt fika. Vi fikar alltid efteråt, men den här kvällen var det smörgåsar med skinka, ost och rödbetssallad. Det var också hembakad äppelkaka med vaniljsås.


Nu blir det ett juluppehåll och nästa termin börjar den 12:e januari. Då ska jag och någon kamrat ansvara för gudstjänsten och kringarrangemangen. Men då blir det bara ett vanligt fika. Det är lördagen före första söndagen efter Trettondedagen och texterna handlar om Jesu dop.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

8 svar på Terminsavslutning i helgmålsgruppen – Highlight 1

 1. Mösstanten skriver:

  Själv är jag inte troende men det måste vara en fin gemenskap och en anledning att stanna upp från allt jäkt och larm i en stunds ro.

  • Kraka skriver:

   Ja, vi har en fin gemenskap. Både vi som håller i gudstjänsterna och med dem som kommer och är med på lördagskvällen.
   Ibland kommer någon tillfällig besökare och är med oss, men de flesta är samma som kommer.

 2. Znogge skriver:

  Så trevligt att ni har hållit på så länge och jag kan tänka mig att ni har en fin gemenskap med varandra.

  Kram och god måndag!

  • Kraka skriver:

   Ja, vi har blivit en sammansvetsad grupp. Helgmålsbönerna är en öppen verksamhet och lite då och då dyker det upp någon ny som är med på kvällen.

   Önskar dig detsamma, en god måndag!
   Kram

 3. Ingrid skriver:

  Mitt andliga behov känns inte så angeläget, så någon kyrkobesökare är jag inte, men jag trivs trots allt med mitt deltagande i Onsdagsträffen, som Sensus ordnar för daglediga. En kort andakt, en psalm, gemensamt läsande av Fader Vår och sedan Välsignelsen. Det känns alltid lite varmt och gott i hjärtat sen.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag tror man kan finna gemenskap i olika slags konstellationer. Er onsdagsgrupp är en sådan. Hos oss finns en måndagsgrupp, men jag deltar inte där.
   Kram

 4. GeddFish skriver:

  Det kändes som om ni har en väldigt trevlig och mysig helgmålsringning. Det var så viktigt förr. Mina föräldrar slog sig alltid ned vid radion på lördag klockan 18, då klockorna ringde in helgen.
  Jag var kyrkvärd igår, annars är jag inte någon flitig kyrkobesökare mer än att jag varje måndag kväll finns där för gospelträning i kören.
  Ha det så gott och kram!

  • Kraka skriver:

   Jag går väl i kyrkan lite oregelbundet. Klockan 11 är en knepig tid för mig. Men helgmålsbönerna är trevliga och vi har hållit på länge och känner varann. Men det är en öppen gudstjänst och lite då och då kommer det någon och är med som inte varit med tidigare. någon kommer ett par gånger, en annan bar en gång. Precis som det ska vara. Inget tvång och man får vara precis som man är och vill.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *