Lucka nummer 11: ” En gång när jag gjorde slut (eller blev dumpad)”

Jag hittade en länk till Johanna Kajsons julkalender. Bestämde mig för att hänga på.

Alla luckor i årets kalender handlar om viktiga val i livet.

Jag var ung, 17 kanske, och var tillsammans med en kille på skolan. Tror inte att det var så allvarligt från min sida. I alla fall inte så att jag planerade att gifta mig med honom och leva ett helt liv ihop.
Men han pratade om att han nu hade ”sitt på det torra”. Nu hade han sitt liv utstakat och hittat den han skulle leva med.
Men det var inte det som fick mig att göra slut. Det var hans otroliga mesighet. Han stod inte för en enda åsikt utan ändrade sig genast om jag hade en annan åsikt.
Jag tror det är bra att dela värdegrund, men man måste ju faktiskt ha ett eget liv med egna åsikter och tankar.

Jag passade på att göra slut strax innan jullovet då vi skulle åkt till hanns föräldrar och jag skulle blivit presenterad för dem. Det kändes bara för mycket.

Genast jag gjort slut blev han ihop med en kompis i samma korridor som jag bodde. Det blev inte heller så långvarigt. Henne träffar jag lite då och då.

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Det här inlägget postades i Kajsons julkalender 2018, Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Lucka nummer 11: ” En gång när jag gjorde slut (eller blev dumpad)”

 1. Znogge skriver:

  Där har du verkligen en poäng! Samma värdegrund är absolut bra att ha men sedan måste man ha egna åsikter. En sådan mesighet hade gjort mig galen!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Jag har insett, och lärt mig, den hårda vägen att samma värdegrund är en förutsättning för ett bra förhållande. Om man nu inte tänder på dysfunktionella relationer och bråk förstås. Det finns ju de som tror att ett riktigt förhållande ska bygga på motsättningar.

   Kram

 2. Bella skriver:

  Låter som att du gjorde ett bra val när du gjorde slut med honom😛

 3. Mösstanten skriver:

  Man måste ha egna åsikter. Det är väl bara bra om det kan bli lite diskussioner. Annars blir det tråkigt. Så länge man respekterar varandra alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *