Hemlikt

Så var det dags att åka hem över helgen. Som vanligt promenerade jag från sjukhuset till vandrarhemmet. På vägen köpte jag vallmogifflar och skivad julskinka.
När jag kom hem till mitt rum gjorde jag kaffe och åt en giffel med skinka. Sedan sov jag lite drygt en timme.

Jag var vansinnigt trött när alarmet väckte mig, men det var bara att släpa sig upp. Packade ihop det sista och hämtade dammsugaren och sedan den fuktiga svabben. Tänkte på hur lite smutsigt det blir. Jag tillbringar den mesta tiden i sängen och drar inte in någon smuts. Det är mest lite brödsmulor på golvet. Och i sängen förstås…

När jag var klar sa jag hejdå till de två som var i köket. Sedan gick jag till busshållplatsen. Det var en stund innan bussen skulle komma, men jag fick sällskap av en trevlig man som stannade och pratade. Han var ute och motionspromenerade, bodde nere i centrum och berättade att han var journalist. Han var dessutom god vän med paret som har vandrarhemmet.

Bussen går väldigt snabbt ner till stationen, tar cirka 6 minuter tror jag. Det är nära, men inte särskilt lockande att gå med tung ryggsäck, resväska och en större kasse. Jag gjorde ju det första gången och insåg att det var en dålig idé.

Idag hade jag färdväg via Göteborg, där  bytte jag till X2000 som gick till Stockholm med bara uppehåll i Skövde och Katrineholm. Tycker väl inte att det är någon fördel med de där snabba tågen som gungar så man mår illa. Men jag sov större delen av resan så det gick bra.

När jag kom hem skickade jag ett meddelande på  whatsup och frågade om katterna ville komma hem. Det trodde hon att de ville och vi kom överens om att jag skulle hämta dem någon timme senare. Behövde ner till Godisbutiken i Akalla först.

Nej då, jag skulle inte köpa godis. Jag skulle hämta ett paket som kommit, Storytel e-bokläsaren som jag beställde senast jag var hemma.
Har tittat på den och tror jag kommer att bli nöjd. Den är bara kompatibel med just Storytel och fungerar inte med andra e-böcker. Men många böcker finns inte som ljudböcker och jag gillar inte att läsa på mobilen. Det går att lägga dem på paddan, men det fungerar dåligt. Storytel har sitt eget system.

Jag köpte några bullar i Akalla, på ICA som ligger mittemot godisaffären. Sedan gick jag hem och därefter upp till S för att hämta hem pojkarna. Vi drack lite kaffe innan jag gick hem.

Lucas, även kallad Lurre, låg och såg cool ut.

Bäst att gömma sig, tänkte Kingston, hon tänker säkert stoppa in mig i buren igen.

Katten Kirk tyckte nog det var skönt att få ett par dagar utan konkurrens vid matskålarna.

När jag kom ner till mig och katterna blivit utsläppta ringde jag min son och pratade medan jag drack kaffe och åt ett par digestivekex med Maasdamer.
Sedan tog jag ett skumbad, tycker inte att jag känner mig ren när jag bara duschar. Vill ligga i blöt ordentligt.

Egentligen återstår det väl inte så mycket mer av den här dagen. Ska ta lite mer kaffe och sedan sova. Det kommer att bli ett kort, men intensivt, besök hemma den här gången.

Det här inlägget postades i Borås, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

8 svar på Hemlikt

 1. Petter skriver:

  Så du far… Saknar inte de olika ställena man behövde hemma post i Husby…

 2. Mösstanten skriver:

  Det måste vara mysigt att ha dina katter igen. Hoppas att du ändå får det lite vilsamt hemma. Men jag är inte som du förstås. Du skulle kanske få spader om du levde så stillsamt som jag gör.

  • Kraka skriver:

   Jodå, jag gillar lugn och ro. Men det är ju så mycket man vill, och måste, hinna med.
   Ha en fin helg!

 3. Znogge skriver:

  Även om det inte blir någon längre visit hemma så måste det vara skönt att komma hem om och dessutom få rå om katterna. Vara i sitt eget ett tag… Husse har Storytel sedan många år men lyssnar bara via telefonen och det fungerar bra för hans del. Själv envisas jag med att vilja hålla i en bok!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, det är skönt att vara hemma hos katterna. De verkar nöjda med att ligga i min bädd, kommer bara ut i köket när de är hungriga.

   Jga lyssnar också på Storytel i mobilen. Tänkte väl i första hand ha den här läsaren för de böcker som inte finns som ljudböcker.

   Ha en fin lördagskväll och resten av helgen. Njut av de sista lediga dagarna!

   Kram

 4. Ingrid skriver:

  Hoppas att du fick sova länge och gott!
  Katterna är säkert lyckliga nu när de är hemma och kan få sällskapa med dig i sängen.
  Ha en fin trettonhelg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag sov nog tillräckligt, eller hade gjort om jag varit frisk. Nu vet jag inte hur det blev egentligen.
   Katterna verkar väldigt nöjda. Inte för att de inte är det uppe i min sons lägenhet, men jag tror de tycker det är skönt att det bara är de två. Kirk är kompis med dem, men vill gärna ta deras mat och speciellt då Kingstons. Då blir han stressad. Lucas respekterar Kingstons behov av matro och specialmat. Sen smakar han gärna om det blir lite över.
   Ha en fin kväll! Jag ska försöka titta på På spåret på playTV. Såg förresten Fredrik Lindström ute idag.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *