Måndagsblues

Jag vet ju att jag inte mår bra av att gå upp tidigt. I alla fall om jag inte har möjlighet att sova igen. Det hade jag och efter kaffe och ett par knäckemackor gick jag och la mig. När jag vaknade var klockan mycket.

Ägande mig åt boklyssning och lite pluggande. Gjorde en omelett och kände mig lite missnöjd i största allmänhet.

Bestämde mig för att jag behövde komma ut. Åkte in till stan för att gå till Cubus och titta på de nya mönster som skulle finnas på deras mjuka basbyxa. Hade läst att det skulle finnas nya mönster.

Klev av vid T-centralen och gick den korta biten till Cubus. På vägen passerade jag Body Shop och där var det rea. Köpte bodybutter och showergel i en doft jag gillar, men som var tillfällig för julen 2018. Nu säljer man ut det som finns kvar.

På Cubus hittade jag först inte byxorna, men när jag gått runt och var på väg att gå så fick jag syn på dem. Hittade två mönster jag gillade.

Gick runt lite sedan. Kollade om det fanns någon film jag ville se, men hittade ingen. Fortsatte sakta för att hitta någonstans att sätta mig.

Skickade sms, och ringde sedan utan svar, till en kompis. Frågade om vi skulle ta ett glas vin på vårt vanliga ställe. Men innan jag fått något svar gick jag in på Pizza Hut på Klarabergsgatan.

Hade precis fått in mitt vin när jag fick svar. Hen var upptagen, men vi bestämde en annan kväll.

Jag beställde först en förrätt med fikon och getost på något slags tunnbröd. Jättegott!
Men det kändes lite lite som middag och jag beställde en förrätt till. Potatis med bland annat bacon.

Ville ha en cappuccino, men det var något med deras kaffemaskin som inte fungerade. Det fick bli vanligt svart kaffe och mjukglass.

Medan jag satt där vid fönstret kunde jag se människor passera på gatan. Några gick sakta, andra hade bråttom. Det är alltid trevligt att titta på folk lite på avstånd.

När jag kom ut, efter att jag betalat, var det i stort sett folktomt ute.

Stockholm är verkligen en död stad när affärerna stängt. I alla fall om det är måndag.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Måndagsblues

 1. Znogge skriver:

  Sammanfattningsvis får man väl säga att det blev en bra måndag även om din vän var upptagen. Maten såg god ut undantaget getosten men man kan inte tycka om allt!

  Kram och sov gott!

  • Kraka skriver:

   Maten var god och jag gillar ju getost så för mig var det helt rätt.

   Sov gott du också!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det låter ju som en trevlig eftermiddag/kväll i Stockholm.
  Ha en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

 3. Mösstanten skriver:

  Trevligt att sitta och titta på folk och äta god mat samtidigt. Men inte grodde jag att det var så folktomt i Stockholm på måndagskvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *