Någon gång

Jag åkte till Sundbyberg idag, först med T-banan till Solna och därifrån med Tvärbanan. Jag skulle hämta en kursbok på biblioteket.

När man kommer från Tvärbanan går man över ett torg och sedan igenom en byggnad som mynnar ut på den sida där man kan gå in till biblioteket.
Jag har varit där många gånger, gått samma väg, och passerat en restaurang som heter The Public. Har ofta tänkt att dit ska jag gå någon gång, äta något och dricka ett glas vin. Men jag brukar ånga förbi snabbt, ha bråttom.

Idag inträffade någon gång. Jag hade tid, en bok jag behövde läsa valda avsnitt ur och det var lagom tid för lunch.

Miljön är mysig, lite som en engelsk pub. På eftermiddagen, då jag var där, var det lugnt. När jag kom var det bara två andra gäster. Det kom några fler efter någon timme.
Man spelade mjuk, skön musik. Precis sådan jag önskar att man kunde ha på gymmet.

Toast Skagen, lite annorlunda upplagd, och husets vita. Väldigt gott! Dessutom var det en perfekt miljö att sitta och plugga i. Lagom belysning, lugnt, avslappnande musik.
Det var första gången jag var där. Men inte sista.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Någon gång

 1. Znogge skriver:

  Härligt att du kom till skott för restaurangen gav onekligen mersmak!

  Kram

 2. GeddFish skriver:

  Det verkar ha varit ett fyndställe 😀 härligt! Man måste pröva, annars vet man inte.
  Kvällskram

 3. Elisa skriver:

  Åh vad mysigt det såg ut, dit vill jag gå. Undrar om de även spelar den där lugna sköna musiken mot kvällen. Det hade jag gillat som inte är så förtjust i stimmiga miljöer och för hög musik, som ofta orsakar den där stimmiga miljön.

 4. BP skriver:

  Japp, The Public har vi också i Täby Centrum. Å där äter vi ofta. Trevlig miljö, vänlig och serviceinriktad personal och såklart utmärkt mat. The Public finns även i Åkersberga. Samma ägare. Även de tre bröderna som äger The Public är otroligt trevliga!

 5. Mösstanten skriver:

  Trevligt när man hittar ett mysigt matställe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *