Så blev det måndag till sist, fast tisdag

Ännu en helg har gått i arbetets tecken. Lite fler rutiner sitter, men det är galet mycket att göra för alldeles för få personer. Dock var jag inte lika utpumpad på måndagsmorgonen som förra veckan. Men det kan ha berott på att det nästan var fullt på avdelningen när vi kom klockan 21 och därför inte kunde rasa in patienter i samma utsträckning. Men vi la en patient på ”korridorplats”. Man har 2 platser i korridoren, men i alla fall den här patienten fick ligga i ett rum, visserligen inte avsett för patienter, men dock ett rum.

Fredag

Jag försökte ta det lugnt inför helgen. Kände stark oro att det skulle bli lika jobbigt som helgen innan.
På eftermiddagen kom jag plötsligt på att jag hade en bok att hämta på biblioteket i Solna och gav mig iväg för att hämta den. Kollade runt i några affärer innan jag åkte hem igen. Passade på att sova ett par timmar innan jag skulle iväg.

Lördag

Tog vägen förbi Coop vid Fridhemsplan. Köpte lite livsmedel, bland annat små, avlånga tomater. Så goda!

Hem och sov fram till klockan 17. Var så trött när jag gick upp. Men efter lite kaffe orkade jag ta mig ner till helgmålsbönen i Akalla. Men jag kände att jag inte orkade sitta och prata vid kaffebordet efteråt. Istället gick jag hem och laddade inför natten. Ladda i det här fallet innebar att jag satt och stirrade tomt framför mig med en kopp kaffe bredvid mig. Trött var ordet sa Bill till Bull.

Söndag

Raka vägen hem och sov efter jobbet. Sedan tillbaka igen. Det kändes skönt att det skulle bli sista natten innan ”ledighet”. Pluggar man på högskolan är man aldrig riktigt ledig och förresten så är ledighet ett bedrägligt ord i största allmänhet. För livet är fullt av plikter bara för att få det att gå runt.

Måndag

En halvtimme försenad kunde jag gå ut från avdelningen. Kollade just att jag fått den extra halvtimmen godkänd. Det hade jag. Det är fullkomligt omöjligt att rapportera så många patienter till flera olika kollegor på en kvart.

När jag gått ut från avdelningen fick jag offra lite fritid på att hämta kläder till nästa helg. Lång kö vid klädautomaten. Men till sist var det min tur och jag kunde få ett par byxor och en bussarong.

När jag lagt kläderna i mitt skåp kunde jag lämna sjukhuset. Bestämde mig för att ”fira måndag” med frukost på Thelins. Kaffe och en macka av lite lyxigare slag. Men det var sjukt dyrt, 112 kronor!

När jag fikat klart gick jag till Coop och shoppade. Hade hittat ett intressant recept på Aftonbladets sajt. Kycklingfilé i smakrik tomatsås. Återkommer om den när jag tillagat. Just nu ligger kycklingfiléerna i frysen.

Det ska vara färsk basilika i såsen och den luktade så gott. Satt och njöt av doften på T-banan. När jag kom hem blev Kingston intresserad och hoppade till och med upp på bänken för att lukta på den doftande växten.

Jag gick och la mig ganska snabbt efter att jag kommit hem. Gick upp klockna 17 och gjorde mig i ordning för att gå på ett årsmöte i Husby s-förening.

(Bilden tillhör Galina Monsalves)

Vi fick god ärtsoppa, mackor och kaffe innan mötet började. Det var ett årsmöte, men blev också lite medlemsmöte. Vi var inte så många på plats, men föreningen har ett 60-tal medlemmar. Själv är jag inte aktiv alls, men tyckte jag borde dyka upp på årsmötet. Det är trots allt föreningen som nominerar till kyrkovalet. Vet ingen vem man är så kan man råka falla bort.

När jag kom hem pluggade jag en halvtimme. Inte så länge alltså, men jag var trött efter helgen och ska ta lite kraftigare tag tisdag, onsdag, torsdag. På fredag är det dags för jobb igen.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: St Göran. Bokmärk permalänken.

2 svar på Så blev det måndag till sist, fast tisdag

 1. Znogge skriver:

  Dina arbetshelger verkar vara minst sagt intensiva så hoppas det blir lite återhämtning under veckan även om du måste plugga. Tur att du fick tiden godkänd för avrapportering för det måste självklart göras ordentligt!

  Kram och ha en bra dag!

  • Kraka skriver:

   Det är lite för arbetsintensivt för min smak på den avdelningen. Natten mellan söndag och måndag hade jag gått mina 10 000 steg med råge såg jag på stegräknaren. De båda andra av helgens nätter mellan 7 och 8000.
   Att man aldrig får avsluta en arbetsuppgift innan näst tar vid är också enormt stressande. Men så är det ju generellt i vården. Jag är lite bortskämd med intensivvården där man har en helt annan överblick. I alla fall oftast.
   På en vårdavdelning är det så mycket utöver rena vårduppgifter som ska till. Patienter ska ha hjälp till toaletten, ha mat och dryck. Klockan ringer hela tiden nästan.
   Sedan är jag en motståndare till att vi som jobbar ska äta vid skrivbordet. Visst, vi har inte rast bara måltidsuppehåll om arbetet så tillåter, men ändå. Det blir så lätt att man plockar i sig mängder med godis istället. I söndags hade jag en burk med små tomater att tugga på. Som ”nattlunch” en varma koppen. Helgen innan åt jag risgrynsgröt alla 3 nätterna. Troligen blir det varma koppen helgen som kommer också. Det funkar, men i långa loppet är det inte het optimalt.
   När jag tittade igen nu såg jag att jag tittat på fel helg, det var förra helgen som var godkänd. Det ska sitta ett litet hänglås på rapporten när det är godkänt. Men troligen godkänner man väl tiden. Hur som helst så visar det sig.

   Önskar dig en bra onsdag! Min började tidigt idag, gick upp redan tio i fyra. Blir säkert en middagslur idag igen. 🙂

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *