Oväntat besök – Bloggutmaning i april 4

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i april med en fråga att besvara varje dag.

När påskkärringar & påskgubbar ringer på dörren så…

Det gör de nog inte. I min port  kommer man inte in utan en nyckeltag, om ingen släpper in en förstås. Visst finns det några barn i trappuppgången, men jag tror inte de går runt som påskgummor/gubbar.

Min huvudprincip annars är att jag aldrig öppnar dörren om jag inte väntar besök. Du kan slå upp random nyhetstidning eller nyhetssajt för att förstå varför.

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i april 2019, Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Oväntat besök – Bloggutmaning i april 4

 1. Ingrid skriver:

  Jag skulle vilja ha ett öga i dörren, för jag har inte en chans att se vem det är som står utanför och bankar eller ringer på. Det känns onekligen lite otryggt!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Du får ta och skaffa ett öga. Det är inte jättedyrt och beställs hos en vanlig låssmed. Jag har haft mitt öga sedan strax efter jag köpte min lägenhet. Men jag har haft det i hyreslägenheter tidigare också. Det brukar inte vara problem att få sätta in. Bor du i bostadsrätt så är det du som bestämmer över dörren, hyr du ska du kanske fråga om det är okej. Men det brukar inte vara något som hyresvärdar säger nej till.
   Kram

 2. Mösstanten skriver:

  Jag har också skaffat eget öga till hyreslägenheter. Bra att ha.

 3. Znogge skriver:

  Med tanke på hur samhället ser ut i dag och vad som händer så skulle jag inte heller öppna för någon obekant. Ett tittöga är lätt att sätta in och det är en klok investering.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *