Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i april med en fråga att besvara varje dag.
Min favoriträtt är…
Jag minns så väl första gången jag åt det. Jag var 5 år och tappade precis min första tand. Borde kanske avskräckt mig, men istället blev det min absoluta favoriträtt: Sillbullar med korintsås.
- Korintsås: Koka korinterna mjuka. Spara kokvattnet. Fräs smör och mjöl och spä med korintspadet, lite i taget, och sedan med buljongen. …
- Sillbullar: Mal sillfiléer, kött, potatis och lök genom köttkvarnens fina skiva. Eller kör en kort stund i matberedare. Blanda ner ägg, potatismjöl, peppar och grädde.
Sillbullar tillhör svensk husmanskost. Receptet, och bilden, har jag lånat här.
Mamma jobbade på ett ålderdomshem under många år och kokerskan där gjorde väldigt goda sillbullar. Mamma älskade dem och hon brukade köpa med sig en portion hem. Jag fick också smaka, men jag tyckte inte speciellt mycket om dem. Vanliga fiskbullar är mer min grej. 😉
Kram, Ingrid
Det är stor skillnad på sillbullar och fiskbullar. Jag gillar båda, men sillbullar är min absoluta favvo.
Kram
Det var en lite annorlunda favoriträtt. Jag har aldrig smakat sillbullar men eftersom jag inte gillar sill anar jag vad jag skulle tycka!
Kram
Tycker man inte om sill så är sillbullar nog inget man ens ska tänka på.
Kram