EFIT – Ett Foto I Timmen – 1 maj

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 1 maj hittar du här.

Tiden går så snabbt och nu är det dags för EFIT igen. Idag var det Första maj, en dag som genom åren haft stor betydelse för mig. Men ingen dag är befriad från den ocean av vardag som verkar vara livets öde.

Klockan 8-9: Efter en natt med dålig söm och vissa störande moment var det dags att släpa mig upp. Ett besök i badrummet ligger alltid överst på dagsschemat. Lucas gjorde mig sällskap. Kingston, som låg vid mina fötter då jag vaknade, var på okänd plats i lägenheten.

Klockan 9-10: Trots att jag hade massor av punkter på dagsschemat började jag med kaffe och lite bloggsurfande. Skrev också ett eget blogginlägg om min Valborgsmässoafton. Förresten så är väl bloggar, både att läsa och att skriva, stående punkter på mitt dagsschema.

Klockan 10-11: Fyllde badkaret med ett skönt skumbad. LÅg sedan där en lång stundoch lyssnade på ljudbok.

Klockan 11-12: När jag kom ut regnade det lite. Men att gå in och hämta regnkläder kändes inte aktuellt.

Klockan 12-13: Vem har sagt att blommande träd måste vara rosa? De här är vita. Platsen är Fatbursparken.

Klockan 13-14: Demonstrationståget hade kommit igång. Det var väldigt mycket folk. Många stora frågor är på tapeten just nu: Möjligheten att få en bostad, tryggheten på arbetsmarknaden och allas lika värde.

Klockan 14-15: Tjejbandet Randiga Rut spelade på scenen vid Kungsträdgården. Jag gick runt lite och tittade och pratade med lite folk.

Klockan 15-16: Slagit mig ner i T-banan hem. Hade hunnit med att både se demonstrationståget starta från Medborgarplatsen och komma gram till Kungsträdgården.

rKlockan 16-17: Jag slank in på ICA hemma och shoppade lite matvaror. Gick hem och åt medan jag lyssnade på ljudbok.

Klockan 17-18: Äntligen hade jag kommit igång med att plugga. Tiden går så snabbt och det är svårt att hinna.

Klockan 18-19: Fångade en något motvillig Kingston för lite tvångsgosning. Var tvungen att släppa ner honom på golvet igen.

Klockan 19-20: Jag skrev bilagorna till årets deklaration. Retade mig på att jag ännu inte fått ordning på min skrivare hemma. Det där med att hinna igen…
Att jag är sen, som vanligt, beror på att jag fick de dokument jag behövde först i förrgår. Men det som är positivt är att jag gjort egna mallar till de där bilagorna och det tar inte många minuter att fylla i dem. Jag måste deklarera ”på papper” av orsaker jag inte vill gå in på här. Surfade in på Skatteverkets sida för att ta en bild, ville inte fota mina privata dokument.

Klockan 20-21: Pratade lite med Kingston en stund.

Klockan 21-22: Det var dags att åka iväg och få utskrifter på de dokument jag behövde. Jag har äntligen fått hem bilen, efter 2 år. Men garaget är fortfarande inte klart och jag har fått låna en utomhusplats.

Klockan 22-23: Lånade en skrivare på en av mina arbetsplatser. Pratade en stund med arbetskamraterna och sedan gav jag mig av hemåt.

Klockan 23-24: Hade tänkt köpa en kopp kaffe och en liten burgare. Men det var hur rörigt som helst där. Personalen sprang omkring och skrek åt varann medan kön växte.
Jag gick ut för att se om det gick snabbare i Driven. Men efter en stund insåg jag att det var lönlöst att stå där så jag åkte hem.

 

EFIT

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2019, Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 1 maj

  1. Ingrid skriver:

    Det var fina bilder från en fullmatad dag!
    Det där med tvångsgullning känner jag igen. Grållen låg bredvid mig i fåtöljen varje kväll, men närjag försökte ta upp honom i knät, hoppade han ner så fort jag inte höll i honom. Där gick hans gräns…..
    Ha en fin dag!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *