Det blev en lång dag

Jag gick upp tidigt för att hinna åka med en tidig buss. Jag skulle hämta min bil på verkstan i Åkersberga och ibland går det en buss direkt från Kista till Åkersberga.

Man hade gjort ett bra jobb, bilen var återställd och fin. Men det kändes ändå trist att betala för en parkeringsskada. Men eftersom det inte fanns några vittnen så godkändes inte skadan. Men, men… bara att bita i sura äpplet.

När jag hämtat bilen åkte jag till MacD och åt frukost. Behövde få i mig något innan dagens planer skulle sättas i verket.

Åkte till Stora Coop i Rotebro och shoppade lite förnödenheter innan jag åkte till stugan. Köpte en bunt enportionsrätter som jag sedan la i frysen.

Började med att plocka bort blommande maskrosor så de inte skulle sätta frö och sprida sig. Rensade ogräs i mn röda rabatt och kunde glädja mig åt att fler tulpaner är på väg upp.

Pratade med min son och frågade om han ville komma. Vi kunde köpa pizza lockade jag med. Jag hade inga baktankar alls när jag bjöd in honom, men det visade sig vara riktigt ”lönsamt”.

Trots värmen sågade han en stor del av det nedsågade trädet som ska bli till ved. Jag ägnade mig då åt att med sekatör klippa kvistar som ska bli till tändved. Inget får förfaras.

På kvällen när F åkt gick jag till toaletterna och städade. Jag har två veckor i sommar som jag ska städa. Den här veckan och en vecka i juni.
Jag har jobbat som städerska på Astra en gång i tiden. Hade personaltoaletter, omklädningsrum och fikarum som huvudansvarsområde. Städade lite annat också ibland.
Hur som helst är det behändigt att göra sina arbetstimmar på tider man väljer själv. Jag orkar inte med de där arbetsdagarna då det är fullt med folk och rörigt. Det passar inte min introverta personlighet.

När jag var klar med städningen gjorde jag mig en kopp kaffe och njöt av de sista solstrålarna innan de försvann bakom huset. Sedan bytte jag om och åkte hem till kattflocken.

Nu är det sovdags. Imorgon är en ny dag med ett fullspäckat program. Igen.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Det blev en lång dag

 1. skogsnuvan skriver:

  Vilka gulliga katter

 2. Znogge skriver:

  Vilken bra och effektiv dag. Smart att ”locka dit sonen” men jag är säker på att det var utan baktankar och att han gärna hjälpte till.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Jag var nog mest sällskapssjuk när jag ringde och frågade om han ville komma. Men jag behövde hjälp också. Det är alldeles för mycket som ska göras för att en person ska hinna.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *