När kvällen kommer

När kvällen kommer får den late brått sa alltid min mamma. Det ligger mycket i det, speciellt för oss som inte är gjorda för tidiga morgnar. Hur jag än försöker komma igång tidigt så går dagen, jag måste sova en stund och kompensera att jag gått upp i ottan.

Någon gång mitt på dagen bestämde jag mig för att börja med en lunch på mitt stamställe och sedan åka till stugan. Det tog ett tag innan jag kom iväg, men bättre sent än aldrig.

Började med att äta. Köttbullar.

Satt ganska länge, har börjat läsa boken Konsulterna: Kampen om Karolinska av Lisa Röstlund och Anna Gustafsson.
Redan från början inser man hur galet hela grejen är. Upphandlingen, jävet och organiserandet av en vård där patienterna bara får ha en sjukdom om det ska fungera.

När jag ätit tittade jag på köksbänk och lådor. Igen. Sedan traskade jag vidare och det slank ner lakan, gardiner och en ny toaborste. Den gamla är illa åtgången.

Sedan gav jag mig av mot stugan. Men då var det bilköer, hemska sådana. Svängde av och gick en stund inne på Plantagen i Bromma. Köpte lite blomsterfrön till min röda rabatt.

Tyvärr var det fortfarande kö när jag kom ut från Plantagen och det tog lång tid innan jag var framme. Men jag hann dammsuga och bädda med rena, nya, lakan.

Nu är jag hemma igen. Min väderapp lovar sol imorgon, men regn inatt. Hoppas verkligen att den har rätt. Jag är så trött på att frysa!

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på När kvällen kommer

 1. Ingrid skriver:

  Köttbullar? Du har varit på Ikea förstår jag och det klarnar när jag läser fortsättningen.
  Hoppas att vädret blir till belåtenhet i morgon!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag bor väldigt nära IKEA i Barkarby och är där stup i ett och äter. Alternerar mellan köttbullar och rödspätta. Men jag åt ju rödspätta igår så valet var lätt.

   Ja, jag hoppas vädret blir bra. Behöver en, eller ett par, dagar i trädgården innan vi flyttar ut. Det känns inte som någon idé att flytta ut till de primitiva förhållandena så länge man ändå inte kan vistas utomhus större delen av dagen. Det blåser så kallt.

   Kram

 2. Znogge skriver:

  IKEA förstod jag på direkten. Här blir det rödspätta i dag men i gruvans regi och det går det med.

  Vädret får gärna bli bättre och framförallt stabilare för det är så tvära kast, i alla fall här.

  Kram och god morgon!

 3. Spännande påstående av din mamma, reflekterade och nog är det så. Jag blir sällan så produktiv som innan jag ska lägga mig vilket är ytterst av onödan 😮

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *