En av livets milstolpar – Bloggutmaning i juni 7

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i juni med en fråga att besvara varje dag.

 

En skolavslutning jag aldrig glömmer…

 

Det var fredagen den 10 juni 1983. Det var dagen då jag tog min sjuksköterskeexamen.

Vi samlades i aulan och fick sedan en och en gå fram till skolans rektor. Det var väldigt högtidligt att gå fram och få broschen. Utbildningsbeviset, ”sjuksköterskelegitimationen”, kom senare på posten. Den kom från socialstyrelsen och skulle lösas ut mot en stämpelavgift.

Efter ceremonin i aulan fick vi dricka kaffe för första gången i de inre rummen på skolan. Det var medan den fortfarande låg kvar på Dalagatan och alla gamla fina möbler och porslin fanns kvar. Idag är det en bråkdel av detta som sparats. Skolan har flyttat flera gånger.

Efteråt hade min klass bestämt att åka Limousin ut till Ulriksdals Värdshus. Jag hade aldrig tidigare åkt Limousin, kommer inte från den samhällsklass där det ens finns i sinnesvärlden. Men det var värt varenda öre och en riktigt minnesvärd upplevelse. Har förresten inte åkt Limo senare heller. Har inte funnits någon anledning.

På Ulriksdal åt vi en trerättersmiddag. Minns inte vad det var för mat, men jag minns fortfarande etiketten på vinflaskan.

Efter middagen åkte vi in till stan. Först drack vi drinkar på en restaurang, eller bar, som ligger på en båt. Vartefter kvällen gick troppade folk av och åkte hem. Men jag hängde med till det diskotek vi gick till. Minns inte var det var. Men då hade jag ont i fötterna. Att gå i klackskor tar ut sin rätt. Jag åkte hem.

På lördagen hade jag mottagning hemma för släkt och vänner. Hade gjort snittar och till kaffet hade jag tårtor som jag gjort så de skulle se ut som en Röda Korsets sjuksköterskebrosch.

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i juni 2019, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på En av livets milstolpar – Bloggutmaning i juni 7

 1. Ingrid skriver:

  Den skolavslutningen måste verkligen varit en minnesvärd dag och händelse i ditt liv.
  Ha en fin helg, för nu är det ju helg igen!
  Det är tätt mellan buden.
  Kram, Ingrid

 2. Mösstanten skriver:

  En skolavslutning värd att minnas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *