Dan före midsommarafton

Eftersom det blev sent igår, eller tidigt idag beroende på hur man tänker, så behövde jag sova på morgonen. Men jag hade lite dåligt samvete eftersom pojkarna (nej, inte katterna den här gången) hämtat mig i Flemingsberg och de skulle upp tidigt och lasta för dagens transporter så hade jag satt alarmet på 05:00 för att skicka ett sms och kolla om de var vakna. Det var de.

Jag hade sjukt ont i vänster arm och svor fula ramsor över resväskor på hjul som ska dras. (Nej, det var inte bättre förr då man bar dem. Man hade bara ont någon annanstans).
Jag gick upp och gjorde mig ett riktigt varmt bad som jag la mig i. Gissningsvis har jag en muskel- eller ledinflammation. Det är likadant varje gång jag är ute med en resväska. Men nu hade jag ju så lite saker med mig så det kändes ojuste. Hur som helst så gick smärtan bort och jag kunde sätta om alarmet och sova några timmar till. Pojkarna (katterna den här gången) sov med mig i bädden.

När jag gick upp gjorde jag kaffe och delade upp den mat jag hade kvar åt pojkarna. Det var i minsta laget, men de svälter ju inte precis…

Jag vet egentligen inte riktigt vad som fick tiden att gå, men plötsligt var det dags att gå till tvättstugan. Tvättade 5 maskiner, inklusive en maskin med städtrasor och en svabb  på 90 grader.

När jag var klar och hade städat och delat upp det jag tvättat i sådant som skulle vara kvar hemma och sådant som skulle med till stugan burade jag pojkarna (katterna även denna gång) och meddelade min son att jag var klar att skjutsas till stugan.

På vägen stannade vi till vid Bromma blocks för att jag skulle midsommarshoppa. Potatis och sill. F har andra planer och det blir bara jag och katterna. Nu blev det i och för sig lite annat också. Mjau mjukmat till Lucas, några kexchoklad till kaffet, två Fanta zero. Inhandlade också ett par Monster åt min son som tack för skjutsen. Själv dricker jag inte energidryck, det är alldeles för sött för min smak.

När vi kom hem till stugan fick pojkarna äntligen mat igen. Jag har gott om mat i stugan åt dem. Både torrfoder och mjukmat.

Det är ett himla pyssel att få dem att äta rätt mat. Det är ju egentligen bara Kingston som bör äta sin egen mat eftersom han behöver dietkost. Men det slinker allt ner lite Mjau också emellanåt.

När pojkarna var mätta och belåtna satte jag mig vid bordet i vardagsrummet och lyssnade på ljudbok och drack lite öl. Nu är det strax sovdags. Både för mig och katterna.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dan före midsommarafton

  1. skogsnuvan skriver:

    Min katt Morris äter bara skinka och torrfoder. Han är väldigt kräsen och äter inte ens fisk eller köttfärs. Nej skinka ska det vara. Katter är speciella. Förr hade jag en katt som hette Oskar och han badade bastu med mig och åt ölkorv och älskade öl som han drack ur träskopan till bastun. Dessutom badade han i vattenlokar. Hoppas du har en bra midsommar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *