En dag i stugan

Jag somnade rätt sent, såg någon TV-serie på playTV. Vaknade ändå tidigt, för tidigt, och somnade om.

Hade lite långfrukost inomhus. Ett par stora koppar kaffe innan jag kom igång. Under tiden låg pojkarna och vilade. De vill gärna komma ut en stund på morgonen, speciellt Kingston. Men de har stor förståelse för att jag är morgontrött.

När vi väl kom ut satte jag igång och diskade. Det är skönt att passa på när vädret är skönt.

Jag pysslade lite i trädgården. Drack lite kaffe emellanåt och fick syn på årets första hallon. Inte moget, men dock årets första.


Skickade en fråga till F och frågade om han ville ses och äta. Tänkte mig något nära Husby eller Kista. Men han föreslog Daisy´s i Skarpnäck och då frågade jag om han ville ha hemlagat istället. Det ville han.

Jag funderade en stund på vad jag skulle laga till och bestämde mig för fläskkotletter. Googlade efter ett bra recept och hittade Himmelska fläskkotletter i ugn. Receptet finns om du klickar på länken.

Åkte iväg till Hemköp i Skarpnäck. Eftersom jag ville köpa några stora flaskor läsk också tog jag bilen.

F dök upp innan maten var färdig, men efter att vi pratat en stund satte han igång med att planera morgondagens körlista. Han var lagom klar samtidigt med maten.

Maten var god, kanske lite i saltaste laget för min  smak. Nästa gång ska jag ta lite mindre soja.

Efter att vi druckit varsin kopp kaffe och F åkt hemåt diskade jag. Det var lättdiskat nu när det inte hade hunnit torka in.

Film är ju ett av de intressen vi delar, liksom intresset för rymden och kvantfysik. Vi hann avhandla alla tre ämnena medan vi åt.
Bland annat pratade vi om Quentin Tarantino, en i mina ögon mästerlig regissör. Hans The hateful eight är helt fantastisk, uppbyggd på samma sätt som till exempel Mordet på Orientexpressen. Man vet inte hur alla pusselbitarna hänger ihop förrän på slutet.
Min son frågade om jag sett Reservoir dogs. Det tror jag inte att jag har gjort, den heter De hänsynslösa på svenska och är Tarantinos första långfilm. Den tänker jag ägna resten av kvällen åt, den finns på Netflix. Ett glas vin tänker jag också ta mig.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

6 svar på En dag i stugan

 1. Znogge skriver:

  Det receptet har jag testat men gjorde det med fläskfilé i stället vilket rekommenderas. Riktigt gott blev det och sältan var inte för stor. Men det är självklart en smaksak…

  Klart att du ska unna dig ett glas vin 😀

  Kram

 2. Micke skriver:

  Ja den där sojan har jag fått lugna ner mig med…nedrans va jag har sabbat en del måltider med det.
  Lagom är bäst säger de…jag vågar knappt använda den alls längre ju 😉

  Film är min grej också…gärna med ”rymdtema” om det finns…fast mest gillar jag nog dokumentärer om världsalltet där ute…spännande och intressant.

  Ha det underbart nu.

 3. Ingrid skriver:

  Jag kollade på receptet och det låter ju jättegott. Jag som är så förtjust i fläskkotletter. Ditt recept ska jag absolut prova någon gång.
  Få se om det blir någon film i kväll. Jag håller på att se en serie på SVTPlay ”Innan vi dör” och har några avsnitt kvar.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tycker absolut du ska prova. Det var jättegott. Att jag tyckte det var lite för salt beror nog på att jag inte är en sån som vill ha mycket salt.

   Innan vi dör har jag sett. Har hört någonstans att det ska komma en ny säsong.

   Kram

 4. skogsnuvan skriver:

  Min katt kom bort härom kvällen. Visst brukar han vara ute på natten ibland när det är fint väder men han kommer alltid på morgonen men då gjorde han inte det. Jag ropade och ropade men ingen katt. Efter någon timme ringde min vän AMV och talade om att hon kom in i sitt hus och katten hade blivit inlåst i huset. Som tur var upptäckte hon katten innan dom for bort och skulle vara borta en hel vecka. Det hade kunna gå illa om han varit instängde i en hel vecka utan vatten och mat Slutet gott i alla fall.

 5. Mösstanten skriver:

  Maten ser verkligen god ut och att kunna sitta ute i grönskan så där och äta, det är sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *