Igår var det torsdag igen

Det är väl knappast bara jag som tycker tiden går alldeles för snabbt. Dagarna är fulla av saker som måste göras och det hinner inte bli morgon innan det är kväll igen. Igår var en sådan där fullspäckad dag igen.

Jag gick upp tidigt för att hinna fixa i stugan och sedan få med mig katterna. Vi skulle ha tvättstugan. Nej, inte katterna förstås. De hade en filt de ville ha tvättad och den fick jag, som deras människoslav, ta hand om. Medan de roade sig med att äta och sova.

När jag kom hem tog jag med min son ner i garaget för att vi skulle titta hur långt de kommit med utbytet av burarna. De hade inte ens börjat.

F, som inte varit inne i garaget tidigare, blev helt chockad av det undermåliga byggarbetet och han tog en massa bilder. Själv nöjde jag mig med att sucka. I alla fall för en stund.
När jag kom in ringde jag till parkeringsfirman som sköter uthyrningen och frågade igen om de hade någon ledig utomhusplats. Jag släppte ju min i slutet av juni eftersom jag var lovad att få flytta in i garaget 1 juli. Sedan fanns inga lediga platser. Men folk flyttar ju hela tiden och nu fanns det två lediga platser ute. Jag bestämde mig genast för den ena av dem.
Att garaget ska vara klart till september är en ren utopi. Man måste byta ut alla burar eftersom de inte är godkända. Man kan ju tycka att de borde montera ner de felaktiga så det är klart när de nya kommer. Men det är ingen där som jobbar med något. Alla har givit upp och parkeringsfirman tror, precis som jag, att det kommer att dröja mycket länge innan det blir klart. Om det ens blir det. Men jag har stått ute sedan jag flyttade dit 1981 så det kan jag fortsätta med. Det kändes bara lite lockande att ha varmgarage. Det gamla garaget var kallgarage och inte lika lockande, även om det ju också har fördelar mot att stå ute. Men vi får se…

Tvättstugan var skitig som vanligt och jag fick städa den innan jag kunde börja tvätta. Men sedan gick det bra och jag blev klar nästan en timme innan min tid var slut. Trots att jag tvättade en kasse tvätt åt min son också. Han frågade snällt och jag hade verkligen tid. Han jobbar hårt och har långa arbetsdagar. Dessutom hjälper han mig med olika saker. Just igår var han ledig, och hjälpte mig bära tunga saker.

När jag var klar med tvätten åkte vi och åt lunch. På mitt stamställe förstås. Vi valde köttbullar, men olika stora portioner.

Innan vi åkte därifrån köpte jag en konservöppnare. Hade ingen i stugan upptäckte jag när jag dragit av öppningsringen på en burk.

Sedan blev det olika ärenden. En flaska vin att ta med till L. Specialfoder till Kingston och en påse kattsand. Kände också behov av ett par snygga mjukisbyxor, det jag brukar kalla joggingbyxor. Men just de här hette yogabyxor. Kanske för att de var vida nere vid ankeln. Inte vet jag.

När jag kom hem la jag mig en stund. Var alldeles slut och tänkte sova ett par timmar innan jag skulle fixa med håret. Men jag kunde inte somna så jag gick upp och fixade. Passade på att packa också.

När jag var klar med allt la jag mig och sov. Skulle upp tidigt.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Igår var det torsdag igen

 1. Znogge skriver:

  Så skönt att du fick en parkeringsplats i alla fall för jag har förstått att garaget varit på tapeten en längre tid! Hoppas det ska fungera bra nu.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Vi flyttade ut i april 2017. Sedan rev man det gamla garaget och började på det nya. Vi skulle flytta in 1 december 2018, men i slutbesiktningen upptäcktes att byggnaden saknade sprinklers.
   Sedan blev nästa datum 16 april. Då var det mesta klart, men undermåligt i största allmänhet. Uteplatserna var klara. Jag fick en tillfällig sådan, men ”gav bort” den i slutet av juni eftersom man då sagt att jag skulle få flytta in i min bur 1 juli. Burarna var monterade och klara.
   Vid slutbesiktning av burarna visade det sig att dessa inte var godkända för garage och man fick än en gång ”göra om göra rätt”. Sedan har inget hänt. Burarna, de som vi inte får använda, är kvar och ingen byggarbetare finns på plats. Man säger att vi ska få flytta in i burarna den 1 september, men det tror ju ingen. Allra minst Smartpark som har hand om uthyrningen. Men de har inget med bygget att göra. Det är min bostadsrättsförening som har hand om bygget och som har anlitat SBA, Stockholm Betong AB.
   När jag i början av juli frågade om jag ännu en gng kuunde hyra en uteplats medan jag väntade så fanns inga lediga. Men eftersom folk flyttar ut och in hela tiden så fanns det en (eller egentligen två) i torsdags.
   Jag kommer inte att släppa den platsen förrän jag vet att det fungerar innne i garaget. Det har redan varit mnga problem med dem som har platser inomhus, fast utan bur. Det har runnit ner vätska och förstörtlacken på flera bilar, portarna har inte öppnat sig när de ska in och folk har belamrat deras platser med skräp och sopor.
   Som det är tänkt, vilket inte framgick från början, ska man dela bur med två andra. Det tror jag ju inte kommer att fungera. Tyvärr.
   Dessutom hade jag hoppats på att få lite rabatt på min försäkring. Det får man bara om man har en egen bur.
   Sammanfattningsvis så blir jag trött bara jag tänker på det där garaget. Men är glad att jag nu har en plats att parkera på. Jag har haft min bil i Jakobsber, en resa med promenad och buss på cirka 45 minuter – 1 timme beroende på trafikläget. Dessutom går bussen sällan så det krävde planering. Under sommaren har jag est bilen vid stugan där jag har en egen, hyrd, P-plats. Men där kan den inte stå på vintern då det är tomt i stugorna. Stockholm har sina problem…

   Kram

 2. Micke skriver:

  Kallgarage är ju bättre än varmgarage när det gäller rost…fast ni kanske inte har något problem med det där du bor som vi har på Västkusten, här rostar allt.

  Fint att du fick en parkeringsplats till sist…det är ju under all kritik hur det har skötts där kan jag känna.

  Jo man är allt lite av en slav till sina husdjur…men man är ju oftast en slav med ett leende på läpparna iallafall 😉

  Ha det fint nu.

  • Kraka skriver:

   Rost är väl knappast någon stor grej numera. I alla fall inte på moderna småbilar. Det mesta är ju plast. På gott och ont.

   Hela garagestoryn är sjuk! Det är svårt att förstå att det är proffs som ritat och byggt. Vissa har p-platser inne i garaget där det står ett rör på deras plats så de inte får plats inne i sin ruta.
   De där burara man monterat är inte godkända och måste bytas ut mot andra slags burar. Kollar man inte sådant innan man beställer och bygger?
   SBA, Stockholms Betong AB, heter firman och dem vill jag varna alla för att anlita. De saknar kunskap och verkar mer än oseriösa.

   Visst är det med ett leende man slavar för sina älskade pälsklingar. De ger alltid mer än de begär. Mat, vatten, omtanke och en del tvätt. Annars klarar de sig bra på egen hand. Mina pojkar är innekatter och är bara ute i sele med långt band när jag har dem under uppsikt. Nu medan jag är borta några dagar ar min son hand om dem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *