Miniturné

Vaknade en halvtimme före alarmet och kände mig utvilad. Hade en lugn morgon med kaffe, knäckemackor och Halv åtta hos mig. Kollade när jag behövde åka och gjorde mig i ordning. Det fick bli klänning idag.

Buss och tåg till Uppsala. Kort promenad till Newmaninstitutet för att vara med på kollegiemöte. Jag är studentkårens ena representant i kollegiet. Idag var vi där båda två. Vilket ju är meningen att vi ska, men man kan ju inte alltid.

Efteråt gick jag till Centrumbageriet och fikade. Precis när jag fått min bakelse och skulle hälla upp mitt kaffe kom jag på att jag inte ätit någon mat. Men då var det lite sent att ändra sig och det fick bli en Napoleon som sen lunch. Klockan var strax efter tre på eftermiddagen.

Efter fikat gick jag till tåget. Hann ta en turfzon och sedan också beundra en lysande mås. Kunde inte låta bli att fundera över hur man tänkt då man valt den julutsmyckningen.


Måsen fick mig att tänka på Jonathan Livingstone Seagull. En bok som handlar om en mås som vill pröva sina gränser. Jag har boken någonstans i mina boklådor, fick den av en tidigare pojkvän. När han avled av en hjärnblödning gav boken tröst då den just handlar om att korsa gränsen mellan olika dimensioner i livet och döden. En fantastisk bok väl värd att läsas.

Jag tog tåget till Södra station och gick ner till Götgatan och upp till Gudrun Sjödéns affär för att äntligen titta på, och prova, den där klänningen jag sett i katalogen. Den hade inte  lanserats ännu då jag förra gången planerade att åka in till stan och titta på den. Sedan har jag inte hunnit. Klänningen på högra bildsidan, till vänster.


När jag kom ut ur affären provade jag att ringa B-M för att fråga om vi skulle ta en fika eller en öl. Men jag fick inget svar. Det visade sig sedan att hon varit på söder samtidigt som jag, men att hennes telefon krånglade. När hon ringde upp mig var jag redan hemma.

På hemvägen stannade jag till vid Fridhemsplan och shoppade lite livsmedel. Bara salami och bröd. Det fick duga som middag med ett glas rött.

Kvällen har använts till en stund pluggande och lyssnande på Klubben av Matilda Gustavsson. Det är en bok ni inte ska missa! Handlar om Jean-Claude Arnault och alla övergrepp han gjorde. Som ni kanske vet blev han dömd till sist, 2½ års fängelse fastställdes i Hovrätten.

Har haft en lugn dag idag. Det behövde jag. Imorgon får det bli lite mer action.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Miniturné

 1. Znogge skriver:

  Det lät som en lagom och väldigt bra dag. Blev det något klänningsköp? Jag har sett den skymta förbi som reklam på flera sidor och tycker den är väldigt snygg. Tack för boktipset, det senare alltså. Boken om måsen Jonathan finns även här hemma. Minns att den var otroligt populär en period och alla läste den. Kanske dags att läsa den igen…

  Kram och ha en bra onsdag!

  • Kraka skriver:

   Jodå, det blev en ny klänning. Hade bestämt mig redan innan att köpa den om den satt bra.
   Boken om måsen är väldigt speciell och tål att läsas om.

   Hoppas du får en bra dag i gruvan. Min dag ska bli en blandning av olika aktiviteter. Just nu håller jag på och sätter mig in i första och andra gradens önskningar.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *