Eget hantverk – Bloggutmaning i januari 11

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i januari med en fråga att besvara varje dag.

Ära vare gud i höjden, den här har jag gjort i slöjden. Har du sparat något från slöjden i skolan?

Jag har nog allt jag gjort i slöjden kvar. Dock nedpackat. Det enda som tyvärr inte är kvar är en gerlåda. Men den gjorde jag inte i slöjden utan på tekniklektioner.
Den var helt perfekt eftersom vår lärare tvingade oss att lyckas med den här lådan.

Min exman, som var rörmokare, lånade den och snodde den sedan från mig. Jag känner viss sorg över det eftersom det var något jag lyckats perfekt med.

För den som inte vet så använder man en geringlåda/geringsåg för att få exakta vinklar. Det finns att köpa, i olika prisklasser, så ur det perspektivet är det ingen katastrof att den är borta. Men jag är en sådan person som är rädd om mina saker och vill ha dem kvar.

 

*Jag snodde bilden på Classes sida. Men eftersom jag är stamkund hos Clas Ohlson så kanske de kan förlåta mig. Kommer troligen att köpa en sådan såg där en vacker dag.

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i januari 2020, Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Eget hantverk – Bloggutmaning i januari 11

 1. Znogge skriver:

  Jag har inte kvar speciellt mycket men jag tror att slöjdpåsen som jag sydde i åk 4 finns någonstans här hemma. Synd att före detta maken tog hand om din geringslåda men det finns ju nya att köpa. Sedan är det inte samma sak…

  Nåja, hoppas att du får en fin lördag!

 2. Micke skriver:

  Åh…får tänka efter lite men inser att allt nästan är borta…bara en häst i trä som jag gjorde till fars födelsedag när jag var liten…en häst utan svans men i övrigt en fin liten ”pjäs” att ställa på öppna spisen…om vi haft en öppen spis förstås…den står i vitrinskåpet tillsammans med en hög dalahästar. 🙂

  Ha det fint nu.

 3. Ingrid skriver:

  Jag läste Orsakullans fråga och funderade på om jag har någonting kvar från slöjden. Jag har ju den där bonaden som jag sydde när jag var 11 år, men tillverkades inte på slöjden. Det enda jag har/hade från den tiden var en röd duk i stjärnform broderad med vita korsstygn och har hängt med varje år sedan dess, men i år slängde jag den, för den var så ful. Så nej, jag har ingenting från slöjdtiden.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

 4. Geddfish skriver:

  Jag har heller inget kvar sen slöjdtiden. Sydde också korsstygnsstjärnor, kanske har en kvar, men slöjdpåsen är borta sen evigheter.
  Men jag har ett och annat som barnen gjort.
  Kram!

 5. Så ledsen jag blir av att läsa om ex som medvetet tar saker av andra?! Av vilken anledning gör man så? Förstår att du blev ledsen oavsett är det ändå något du skapat och gjort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *