Göteborg – Första dagen

Efter förra årets alla tråkigheter, speciellt i slutet av året, hade jag ju hoppats på att det här skulle bli ett bra år utan alltför mycket sorger och bekymmer. Men så blev det inte. Året har börjar riktigt dåligt. Mer om det kommer framöver, för nu har jag åkt till Göteborg för en tvådagars vårdkonferens som hålls av Föreningen för narrativ medicin. Det är den fjärde workshopen, som man kallar sina konferenser, som man håller. För mig är det första gången jag är med eftersom det kostar mycket pengar att delta.

Jag hade sovit dåligt på natten och sov stora delar av tågresan ner. B mötte mig på stationen för vi skulle äta lunch.

Efter att jag fyllt på min reskassa på Västtrafikkortet gick vi till Fröken Olssons Kafé. Det är ett trevligt ställe där vi varit förut.

Vi åt kycklinggryta med ris och jag tog ett glas rött, jag skulle ju inte varken köra bil eller göra något inplanerat under eftermiddagen.

Kaffe och kaka efter maten, jag valde hallonmazarinen. Den var ljuvligt god, men glacyren hade man misslyckats med och det var sked som gällde vid ätandet av den kakan.

Klockan var mycket innan vi var klara, närmare 16 faktiskt. Jag kom till Göteborg 12:05. B följde mig till busshållplatsen och jag tog buss 60 till Vegagatan. Mitt vanliga ställe, Stigbergsliden, håller stängt just nu på grund av renovering. Så jag skulle bo på på ett annat vandrarhem. Det visade sig vara bra det också, men jag kommer nog att välja mitt vanliga ställe när de öppnat igen.

Jag var fruktansvärt trött redan från tidigare i veckan och gick och la mig för att vila lite. Vaknade inte förrän 19:35. Efter en del funderande bestämde jag mig för att gå ut och jaga mat.

Hittade en affär, en Hemköp, inte alltför långt bort och shoppade bananer, bröd, mjukost på tub med kräftsmak, en Dafgårds färdigrätt och en Cola zero. Tog sedan en promenad för att kolla exakt var spårvagn 2 stannar, den till Mölndals sjukhus. Sedan gick jag hem och värmde maten som jag nu ätit.

F, min son, tar hand om Kingston och Orvar. Jag är orolig för dem och längtar, trots att F försäkrat att de mår bra. Men efter allt som hänt har jag svårt att känna mig trygg.

Jag ser fram mot morgondagen, då bland andra Jonna Bornemark ska föreläsa. För den som inte känner till henne kan jag rekommendera hennes sommarprogram. Hon är ofta med i Filosofiska rummet, sök på Sveriges radios sida så hittar du en hel del med henne. Hon har också skrivit en rad böcker, men jag har inte läst någon av dem.

Det här inlägget postades i Livet, Resor. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Göteborg – Första dagen

  1. znogge skriver:

    Så tråkigt att året inte har börjat bra. Det känns tungt med tanke på att avslutningen av det förra inte blev det bästa heller. Hoppas i alla fall att konferensen blir givande. Dina katter är garanterat i trygga händer men visst kan man oroa sig ändå…

    Kram och ha en bra fredag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *