Flytten till Växjö – De två första dagarna

Tisdag

Gick upp klockan 03 på tisdagsmorgonen och redan klockan 04:35 hade jag både packat in i bilen, varit och tankat och kommit iväg på den 49 mil långa bilresan.

Det småregnade när jag åkte och strax efter Södertälje, där all gatubelysning tar slut, var det disigt och hur dålig sikt som helst. Fick verkligen anstränga mig för att se de vita linjerna på vägen.

Stannade i Sillekrog och drack lite av det medhavda kaffet, men klev aldrig ur bilen. Samma vid Stavsjö, men där tog jag en turfzon. Vet precis var man ska ställa bilen för att ta zonen. Att gå ut var inte att tänka på i det vädret.

Fortsatte söder ut, stannade till vid Cirkel K vid Mantorp, gick på toa och köpte fikabröd. Fortsatte sedan. Men jag var trött och stannade igen vid macken vid Grännaavfarten. Skulle sova en halvtimme. Vet inte hur länge jag sov, men skulle inte bli förvånad om det var 1½ timme.

Nu hade det blivit ljust och resten av resan gick lättare. Dessutom hittade jag en bättre väg ut till Stojby så jag slapp åka in till Växjö.

När jag kom fram var lunchen klar, Fia hade ringt och kollat var jag var så det skulle stämma i tid. Jag hälsades välkommen både av människor, en hund och en katt. Fias man U hade bäddat min säng så jag skulle kunna sova utan att behöva ta hand om det nu i början. De är så snälla och omtänksamma!

När vi ätit stekt fläsk med löksås och druckit kaffe bar jag in mina saker i lägenheten där jag ska bo. Det är tänkt som en tillfällig lösning, tanken är ju att jag ska få bo i tornhuset när det blir ledigt.

Jag pluggade en stund och på kvällen tog jag bilen till Stora Coop i Norremark där jag provianterade. Det var mörkt och jag använde gps:en för att hitta. Hem fick jag hitta utan hjälp för av någon anledning så startade den inte. Hade väl inte tryckt igång den helt enkelt. Men jag kom hem.

Var riktigt trött, men tackade ja till te inne hos Fia och U. Det var trevligt. Men jag var som sagt väldigt trött.

När jag kom tillbaka till min lägenhet gick jag och la mig. Pluggade en stund och tittade ikapp på Kalifat på svtplay. Men jag somnade ifrån slutet på avsnitt 6 och fick se om det på morgonen.

 

Onsdag

Hade alarmet på 07. Vaknade med huvudvärken från h-vetet. Men jag gick upp och gjorde kaffe och rostade två mackor. Åt och drack kaffe. Blev aningen bättre, men jag insåg att jag behövde sova mer.

Gick upp vid 9-tiden och mådde bättre, men inte bra. Skulle dricka kaffe med Fia klockan 9:30 för att sedan åka med henne in till stan. Var lite försenad, men hann dricka kaffe i alla fall. Erbjöds frukost men tackade nej, hade ju redan ätit.

Min lägenhet, två plan.

Jag blev avsläppt inne i stan och gick runt en stund, sedan till stationen och skaffade ett kort med reskassa. Gick sedan tvärs över kyrkogården för att ta en turfzon. Därefter letade jag rätt på sjukhuset, gick in och kollade var intensivvårdsavdelningen ligger.
Innan jag lämnade sjukhuset gick jag till cafeterian och åt lite ”skräpmat”, kaffe och en ostfralla.

När jag fikat färdigt gick jag ut och började med att kolla var det finns parkeringsplatser i zon 2, där man får parkera längre än 3 timmar. Hittade till sist ett antal. Där kostar det 30 kronor dygnet och man får stå minst 1 dygn, ibland ända upp till 7 dygn. I zon 1 kostar det 18 kronor i timmen.

Jag tittade in i Växjö domkyrka och samlade på mig lite papper om olika aktiviteter. För att jag lämnat Svenska kyrkan betyder inte att jag inte tänker ”gå i kyrkan”. Det är på ett helt annat plan.

Jag uträttade några ärenden och shoppade det jag glömt köpa kvällen innan. Hittade en Coop vid Oxtorget. Eller hittade, jag frågade och fick veta att det låg en där.

Jag gick ner till busstorget och kunde konstatera att det var rätt länge innan bussen skulle gå. Efter en del funderande gick jag till Pressbyrån och köpte dricka och en korv med bröd. Jag får ju inte avvika från min ”skräpmatsdiet”. 🙂

Tog bussen hem till Stojby. Riktiga landet. Busshållplatsen utefter stora vägen.

Jag var rätt trött när jag kom hem. Tinade ett par bullar, ska få en micro till lägenheten sedan, men de fick självtina i en påse. Drack te och tog Aspirin. Det var dags att bekämpa huvudvärken på allvar.

Eftermiddagen och kvällen ägnade jag åt pluggande och mattillverkning.

Falukorv i ugn

Köttfärssås

Köttbullar

När maten svalnat hamnade den i lagom portioner i frysen.

Har tagit min fanatiska återvinning till en ny nivå. Här har vi skinnet från falukorven på tork. Det är ju trots allt av plast.

I Växjö komposterar man matavfallet i speciella påsar. Fiffigt nog så är också papperspåsarna som man kan ta frukt och grönt i på Coop av samma slag och kan användas för matavfallet.

Har just kommit in efter att ha druckit te med Fia och U. Det är dags att sova. Imorgon börjar allvaret. Eller i alla fall jobbet.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

4 svar på Flytten till Växjö – De två första dagarna

 1. znogge skriver:

  Två intensiva dagar minst sagt men det tar sin lilla tid att komma i ordning. Så skönt i alla fall att ha en egen lägenhet med tanke på att du ska bo och arbeta där ett bra tag. Hoppas du ska trivas med både arbete och bostad.

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag var tvungen och googla lite för att ta reda på var Stojby ligger, så nu har jag koll. Hoppas att du kommer att trivas, för hur det än är så är det ju en hel del jobb med att komma i ordning i en ny lägenhet. Och så att det kommer att fungera på sjukhuset.
  Vi har också de där gröna påsarna för kompost, likadana som Konsum använder till frukt och grönt. Fast jag undviker dem, för jag tycker att de luktar så äckligt, så jag vill inte ha dem i kylskåpet.
  Lycka till första dagen på jobbet!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Stojby ligger ca 1½ mil utanför Växjö. Busshållplatsen ca 5 minuter härifrån. Jag ska ju förhoppningsvis flytta till tornhuset med tiden. Men den här lägenheten är lika bra, bara det att tornhuset är så speciellt. Om du tittar på bilden så ser du fönster högst upp. De går ända ner till golvet och där kan jag sitta och se ut över åkrarna. Här får själen verkligen ro.
   Ska iväg om 10 minuter. Ska bli spännande med nya jobbet, men lite nervöst också. Förstås.

   Nej, Coop här har bruna papperspåsar som inte luktar alls. Likadana som kommunen lämnar ut för matavfallshanteringen. Det står på påsarna att de kan användas till matavfallet. På de kommunala påsarna finns text och bilder på vad som är komposterbart matavfall. Men det tror jag nog jag ska klara ändå att veta.

   Ha en fin torsdag!
   Kram

 3. Micke skriver:

  Stekt fläsk med löksås….oj oj oj vad det vattnas i munnen här 🙂
  Hoppas du kommer trivas där med allt…som jag själv brukar säga: Där jag hänger min hatt, där trivs jag….eller kepsen som det blir i mitt fall.

  Ha det underbart nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *