Fem en fredag v. 8: Plask

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. När tog du ett bad senast?
 2. När lärde du dig simma?
 3. Räknar du dig till badkrukorna eller badankorna?
 4. Var badar du helst?
 5. Vad säger du om isbad?

 

 1. Komplex fråga. Beror på vilket bad man menar.
  I badkaret badar jag dagligen när jag har tillgång till badkar. Med andra ord badade jag senast jag var ”hemma i stan”.
  I badhuset minns jag inte när det var, men i alla fall inom överskådlig tid.
  Badade i pool utomhus gjorde jag senast i maj 2018, då jag var på resa i Kosovo och Albanien. De sista dagarna bodde vi på ett hotell med pool.
  Utomhus tror jag det kan ha varit 2013. I norra Vietnam. Vi var på en kryssning och hade gått i land någonstans där vi var ute i små båtar. Den som ville kunde bada i bukten, som jag glömt namnet på. Det var väldigt varmt så jag badade.
  Men, jag badar inte bara då det är varmt, jag har faktiskt simmat Tjej-Vansbrosimmet  och funderar starkt på att simma det stora loppet, som i och för sig bara är 3 kilometer.
 2. Jag gick i simskola på sommarlovet mellan första och andra klass. Jag har berättat om det tidigare här i bloggen hur jag ville ta simborgarmärket, 200 meter, och de vuxna sa att det får du göra nästa år för i år orkar du inte simma så långt.
  Jag gick då direkt ner till den grunda bassängen och simmade 200 meter. Sedan sa jag NU har jag simmat 200 meter. Imorgon vill jag ta simborgarmärket! Det fick jag.
 3. Både ock. Jag badar väldigt ogärna i sjöar eller havet. Men gärna i pool, inne eller ute.
 4. I mitt eget badkar. 🙂
 5. Fy för den lede! Jag är fruktansvärt frusen och går inte frivilligt i kallt vatten. Däremot gick jag i och hämtade upp min skräckslagna schäfer, trots att det var fruktansvärt kallt. Men det räknas inte direkt som frivilligt. Att rädda liv går alltid föremin egen bekvämlighet.

 

 

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

11 svar på Fem en fredag v. 8: Plask

 1. Znogge skriver:

  Själv älskar jag att bada och gör det så ofta som jag kan så någon badkruka är jag inte. Däremot så vägrar jag vinterbad. Där går faktiskt gränsen.

  Kram och ha en fin lördag!

 2. Geddfish skriver:

  Ja, jag skriver under på badkruka. Men har försökt bättra mig genom att ha deltagit i vuxensim och jodå, det blev bättre.
  I övrigt håller jag med dig på det mesta.
  Kram

 3. Ingrid skriver:

  Jag hade alla simmärken som tänkas kan tills det krävdes att man skulle dyka. Där tog min simkarriär slut, för dyka har jag aldrig gjort.
  Ha en fin lördag!
  Kram, Ingrid

 4. A ROOM OF MY OWN skriver:

  simning har aldrig varit någon favoritgrej för mig, men jag har inget emot lite bad. både i hav och insjöar. helst inte badhus och pooler. bad med barnbarnen kan få mig att bada i relativt kallt vatten

 5. Paula skriver:

  Men kära nån, du väljer alltså poolen före sjö eller hav? Jag vill helst inte bad i en klorerad pool! Helst badar jag i havet men har sällan möjlighet så det blir mest i mina små dalasjöar. Då är det bra att ha badtofflor på så man slipper konfronteras med lerbotten. Ja alla är vi olika och inget fel i det

 6. kul att du klarade 200 meter

 7. Mia skriver:

  Bara tanken på Vansbrosimmet får mig att bäva men om du simmar det så ska du ha all heder! Bra att du satte dom vuxna på plats och visade att du kunde, det var strongt 🙂

 8. Badkar är ju faktiskt lite av en kuggfråga, det är lätt där att bli lite fundersam :). Jag badar sällan ens i badkaret längre, så dumt när jag egentligen älskar saken.

 9. Pingback: Fem en fredag v. 9: Avslut - elisamatilda.se

 10. Ingrid skriver:

  Inget inlägg på en hel vecka? Jag hoppas att allt är bra med dig och dina gossar. Förmodligen är min oro obefogad, för du har väl fullt upp som vanligt!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack för att du bryr dig Ingrid! Det har varit mycket att göra och just nu skriver jag om veckan och lagar mina lunchlådor samtidigt. Tiden rusar!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *