Äntligen slut på helgen

Så är helgen äntligen slut. För det är så det känns. Är inne i en period när jag inte alls är sugen på att jobba. Just nu har jag 78 inbokade arbetspass kvar.

Veckan som låg mellan arbetshelgerna var hektisk så det är synd att påstå att jag var utvilad och taggad i fredags. Men nu är det som sagt över för den här gången.

Trots allt har jag hunnit umgås med mina kära pojkar…

Jag har varit ”lat” och tagit bilen alla tre passen den här helgen. Men egentligen har det varit för att eliminera stress. Dessutom kunde jag shoppa på hemvägen i fredags. Behövde både potatis och ägg. Stora Coop är öppet till 23:00 alla dagar.

På lördagen var det total kaos på jobbet. Det var för många patienter och för lite personal. Man beordrade in flera som var lediga och vi som var där var tvungna att stanna utöver vår schemalagda tid. Även jag blev kvar en stund. Annars är det ju inte så att jag på något sätt kan beordras.

Efter jobbet gick jag till domkyrkan. Klockan 17:00 var det orgelkonsert med anledning av Orgelgruppens 40-årsjubileum.

Stora orgeln i Växjö domkyrka

Det var en massa fantastisk musik och väl värt att lyssna på. Trots att jag var trött.

Fia och U var också där och jag höll plats åt dem medan jag väntade. Jag gick direkt från jobbet och hann med en stund av vila och reflexion medan jag väntade.

Efteråt åkte Fia med mig och jag var först och lämnade till återvinning och sedan var vi på Stora Coop. Jag hade tänkt mig en kväll med egentid och kattsällskap. Men jag blev inbjuden till Fia och U.

Det blev en trevlig kväll med räkmacka, en med köttbullar och sedan en semla till efterrätt.

Klockan var mycket innan jag kom in till mig och ännu senare innan jag somnade. Men det gjorde inget. Jag passade på att sova lite längre på söndagsmorgonen.

Arbetspasset var okej. Men det är skönt att helgen är över. Skönt att komma hem till katterna igen.

Söndagskvällen, det som var kvar av den när jag kom hem, använde jag till egentid. Ett glas vin och en titt på Marie Nilsson Lind när hon berättade om sin syster Jossan och boken om henne i Skavlan. Eftersom jag aldrig brukar titta på det programmet i sin helhet så tittade jag bara just på den delen av programmet.

Klockan är över midnatt och jag har en tuff, och innehållsrik, vecka framför mig. Natti natti!

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

4 svar på Äntligen slut på helgen

 1. Jennifer skriver:

  Glöm inte att vila, det är viktig för både kropp och själ, jag pratar av egen erfarenhet!

 2. Znogge skriver:

  Jag brukar inte heller se Skavlan men just den delen såg jag. Vet inte riktigt vad jag ska säga om inslaget…

  Hoppas den tuffa veckan också blir en bra vecka för nu är måndagen här.

  Kram och god morgon!

 3. Ingrid skriver:

  Hoppas att du fick sova gott efter de jobbiga dagarna och att du får en riktigt Glad måndag när du väl vaknar!
  Kram, Ingrid

 4. skogsnuvan skriver:

  Hoppas att den här veckan blir lugnare för dig och att du får tid att gosa med katterna. här hos mig är det snöskottning som gäller. Det vräker ner och jag skottar och när jag är klar börjar det snöa igen16

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *