Liten turné i pestens tid

Trots allt behöver man komma ut. I alla fall behöver jag det ibland. Se lite folk på avstånd.

Igår beställde jag några saker från Akademibokhandeln att hämta i butik. Nej, det är inget sponsrat inlägg men vi som kan ska nog försöka stödja de butiker vi vill ha kvar. Det är inte många kunder i butikerna nu.

Utom på Stora Coop, där det var massor av folk. Jag brukar ju vara där antingen sen kväll efter jobbet eller på eftermiddagen. Men nu var jag alltså där på morgonen innan jag åkte till Akademibokhandeln. Som jag trodde öppnade klockan 10. Men många av affärerna öppnar 11 nu eftersom det är så få kunder.

Tiden då jag väntade, den där extra timmen, gick jag runt och tittade i skyltfönster. Tänkte ta en fika på Broqvists men jag hoppade det efter att en mycket dum tjej vägrade följa deras skyddsbestämmelser med max 4 personer i butiken. Nu är det ju inte lag på det, men man får väl ändå inse att butikens regler gäller alla. Hon tjafsade så pass mycket att jag bestämde mig för att gå därifrån.

På vägen tillbaka från stan lämnade jag till återvinningen och sedan var jag ytterligare en vända till Stora Coop eftersom jag fått beställning på både hundmat och kattsand.

När jag kom tillbaka hem igen bar jag in deras saker och packade upp mina varor inne hos mig. Sedan var jag in en sväng hos dem och drack kaffe. Jag hade köpt varsitt wienerbröd åt oss.

På eftermiddagen satt jag i fåtöljen och växlade mellan att plugga, lyssna på ljudbok och se klart filmen Contagion. Den är sevärd, men inget för den som har svaga nerver. Viruset i filmen är inte SARS-CoV-2, men det finns likheter. Stora likheter.

 

Den här fåtöljen och hörnet kommer jag att sakna när jag flyttar till tornet. Men det finns andra ställen där som har chans att bli favoriter. Inte minst den översta våningen med sin utsikt. Jag måste bara skaffa mig en ordentlig läslampa. Om det nu inte finns någon jag kan få låna med mig dit.
UPPDATERING: Lampsituationen är löst. Det finns en lämplig läslampa som jag får ta med mig till tornet. 🙂

Fia kom förbi en stund och precis då, bara några minuter innan, hade jag öppnat vinboxen. Så vi drack lite vin och pratade en stund.

Gårdagens vackra himmel. Ikväll är det mulet.

Det här inlägget postades i Film, Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

3 svar på Liten turné i pestens tid

 1. Znogge skriver:

  Sammanfattningsvis en bra dag och en trevlig avslutning på den. Skönt att det löste sig med läslampan. När ska du flytta?

  Kram och god natt för i dag!

 2. Kraka skriver:

  Jag ska börja bära bort lite saker pö om pö. Det är inte många meter att gå. Men jag räknar med att bo där i påsk.

  Kram

 3. Pingback: Stor turné i pestens tid | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *