Finns runt sjön

Finns i sjön heter ett kortspel som jag  spelat några gånger. Nu är det väl så att vad som finns i sjön inte är något jag har full koll på. Knappast heller har jag koll på allt som finns runt sjön, men lite om livet i och runt sjön har jag stiftat bekantskap med under dagens promenad.

Men först hände lite annat innan vi kom iväg. Eller hände, jag lät det hända. Jag pluggade en stund och gick sedan till tornet och möblerade om på övervåningen. Jag vill ha soffan framför de stora fönstren. Drömmer om att sitta där och både se gryning och skymning.

Apropå tornet så är det många som undrar över min flytt. Det är inget avancerat alls, bara en annan av lägenheterna här. Det var meningen att jag skulle bo i tornet från början men de som bodde där hade inte hunnit flytta. Tornet ligger med andra ord bara ett stenkast från där jag bor nu.

Tornet syns i bakgrunden från ett av mina fönster i nuvarande lägenhet.

På gården träffade jag förresten denna stiliga man. Han blev så panikslagen när jag smög mig på honom att han helt glömde bort att han var flygkunnig. Det hann bli många försök att ta sig genom de små rutorna i staketet innan han plötsligt slogs av tanken: ”Men attans då! Jag kan ju faktiskt flyga över staketet.”

Efter lite lunch och mer plugg var det dags att ge oss av. Vi stuvade in oss och hunden Penny i min bil och började med några ärenden innan vi kom till Växjösjön.

Normalt tar nog en promenad runt sjön ungefär en timme. Men en promenad med mig är knappast normal och jag ägnade tid åt både att ta bilder och turfzoner. Med andra ord tog promenaden två timmar.

Det var fler än vi som njöt av sjöluften. Det här paret verkade ha det bra tillsammans.


Svanen verkade däremot väldigt ensam. Jag kom ihåg att jag sett två svanar i helgen och undrade vad som hänt. Men när vi hunnit till andra sidan sjön var de där båda två. Tyvärr blev det ingen bild på paret för de var rätt långt från varann.

Sjukhuset ligger på andra sidan sjön

Jag är väldigt förtjust i träd som ligger ut över vatten. Det fanns många exempel på det utefter vägen vi gick.

Domkyrkan och det höga huset som ligger där gamla vattentornet låg en gång i tiden


Även måsarna verkade njuta av varandras sällskap. För människor rekommenderas dock socialt avstånd.


Alla är heter det här verket och är gjort av Torbjörn Johansson 2015. Lite udda där vid sjön, men väcker en del frågor och nyfikenhet.

Ännu ett fågelpar på simtur.

Skatorna ville inte alls vara med på bild. Eller i vart fall sa den ena av dem ifrån, hänvisade till GDPR och flög sin väg. Men den andra stannade, om än motvilligt, och lät sig fotograferas.

När vi gått runt sjön hade jag fått 10 zoner och kände mig nöjd. Tyckte jag förtjänat en pizza till middag och vi inhandlade sådana. Inte de billigaste direkt, men lite lyx måste man få kosta på sig trots att det är mitt i veckan.

När vi kom hem sa vi hej då och jag gick in till mig. Kände behov av egentid och även tid för att plugga en stund till. Tiden rinner verkligen iväg alltför snabbt.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

5 svar på Finns runt sjön

 1. Znogge skriver:

  Det kommer säkert att bli hur fint som helst i tornlägenheten så jag förstår att du föredrar den. Smidigt nog blir det ingen ledig flytt heller. För övrigt så tycker jag att din dag blev riktigt bra. Visst måste man unna sig och en nödvändighet är en pizza lite då och då.

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Så spännande att du är på gång med flytten till tornlägenheten. Det ser verkligen speciellt ut.
  Så fina fåglar du har fotat!
  Det lät gott med pizza. Nu är det jättelänge sedan jag åt någon, inte sedan jag var på Sicilien i höstas faktiskt. Det är nog dags att göra ett besök på Kustgrillen, för deras pizzor är riktigt goda.
  Ha en fin torsdag, vare sig det är jobb eller fritid!
  Kram, Ingrid

 3. skogsnuvan skriver:

  Det var minsann en ordentlig promenad och så många fåglar att se. Här blir det ingen promenad idag för snön vräker ner i stora blöta flingor. Jag har plockat lite mossa för att sätta runt mina minipåskliljor i en korg och så burit in en massa ved. En kompis kom och gav mig ett arbete. Jag ska försöka förvandla en fönsterbräda i trä till att likna marmor och det ska bli kul.

 4. Mia skriver:

  Nu fick du mig att minnas, tack för det…för där var jag med i Vårruset en gång men det är länge sen 🙂 Sjukhuset har jag besökt ett antal gånger också för diverse operationer. Det blev lite nostalgi nu 😀
  Ha en fin fredag <3

 5. Haha gud jag skrattar lite åt att han blev så livrädd att han glömde bort sin flygförmåga. Hade han varit en hona hade det förmodligen inte varit något problem ;), jag menar karlar är ju lite ynkligare :-p.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *