Fem en fredag v. 17: Kultur

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad för slags museum föredrar du att besöka?
 2. Vilken typ av film ser du helst på bio?
 3. När var du senast och såg på teater?
 4. När besökte du senast ett bibliotek?
 5. Var spenderar du helst en kulturell förmiddag?

 

 1. Egentligen gillar jag nog alla slags museum. Men jag har en del favoriter. Fotografiska i Stockholm, Louvren i Paris, Guggenheim i New York, Victoria and Albert i London och det fantastiska d´Orsay i Paris. För att nämna några. Liljevalch Vårsalong är ett måste och likaså Arkitektmuseums utställning av pepparkakshus (som jag tyvärr missade senast). Lite bilder från året innan, januari 2019.
 2. Actionfilm. Men också film med storslagna vyer. The hateful eight, Quentin Tarantinos film från 2015, hade både ock. Dessutom hade jag förmånen att se den i ultra panavision 70.
 3. Minns faktiskt inte. I Stockholm är det svårt att få biljetter om man inte har många månaders framförhållning. Nu hade jag ju tänkt att man kanske kunde åka till Malmö och se en del teater, liksom till en del andra städer runtomkring. Istället har jag den föga upphetsande möjligheten att se Covid-19 på riktigt nära håll. Det är en rysare av värsta sort.
 4. Mitt i sociala distanseringstiden har jag faktiskt varit inne på Växjö stadsbibliotek. Vi till och med drack kaffe. Men de var i det närmaste folktomt.
 5. Haha… i drömmarnas värld. Eller med en bok, gärna ljudbok. Men också en film på datorn går bra. Bara jag slipper gå upp för tidigt, eller ännu värre, gå ut.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Fem en fredag v. 17: Kultur

 1. Znogge skriver:

  Tillvaron är minst sagt annorlunda. Det mesta faller bort och i alla fall jag känner mig handlingsförlamad tidvis men också arg. Biblioteket besöker jag också och det känns harmlöst. Stora lokaler och två personer som mest…

  Hoppas söndagens arbetspass går bra!

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Visst är det roligt att gå på museum, det har jag alltid tyckt. Fast jag får alltid ont i ryggen. Det där att masa sig fram i sakta mak, stanna upp och sedan fortsätta en liten bit till i samma takt, passar inte mig, eller snarare min rygg.
  När man bor i landsorten som jag gör inbillar man sig att stockholmarna går på massor av teater, revyer, konserter och operor, men jag har börjat förstå att det inte är riktigt så. Det kanske är vi landsortsbor som köper upp biljetterna.
  Jag tror aldrig att min syrra går på nånting, annat än när jag kommer på besök.
  Ha en fin fortsättning på helgen!
  Kram, Ingrid

 3. Geddfish skriver:

  Jo, jag har svarat på frågorna, men i nutid så existerar inte mycket kultur, tyvärr.
  Jag är ju också 70+ så än värre, även om jag inte är sjuk nu.
  Trevlig söndag, kram!

 4. Pingback: Fem en fredag v. 18: Utrymme - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *