Fem en fredag v. 22: Jeopardy! 2

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

Veckans frågor är inspirerade av det kända TV-programmet Jeopardy där man ställer frågor till redan givna svar.
Det är andra gången ElisaMatolda ger oss den uppgiften i sin Fem en fredag. Förra gången var i november 2019.

 

 1. Det är sommarens smultronställe.
 2. Två saker som alltid finns i kylskåpet.
 3. Det jag ser precis utanför dörren.
 4. En fysisk aktivitet jag inte förstår mig på.
 5. Något jag drömmer om just nu.

 

 1. Vad är alla platser där jag slipper vårda patienter med covid-19?
  Intensivvård är ett tufft arbete i normala fall. Att vårda iförd andningsmask och visir är ett mindre helvete. Tröttheten efter ett arbetspass utan möjlighet till normal andning är förlamande. Visiren och mina glasögon passar inte ihop och att tvingas se genom båda gör att hela världen, inte minst rummet jag arbetar i, är alldeles suddig. Jag har svårt att läsa av övervakningsinstrument, journalanteckningar och övervakningskurvor utan att anstränga mig till det yttersta. Jag har aldrig vart så nära att bryta ihop och gå in i väggen som nu. Just i skrivande stund har jag 14 veckor + 1 arbetspass kvar på mitt avtal.
 2. Vad är ost och kaviar?
 3. Vad är skog?
 4. Vad är boxning?
  I min värld ska motion och fysisk aktivitet främja hälsa. Inte riskera skallskador för livet.
 5. Vad är det liv jag såg som mitt liv?
  Jag har alltid ägnat mig åt föreningsverksamhet, föreläsningar och att träffa vänner ”på lokal”. Det är tur att jag hyr av vänner och kan umgås med dem. Bara tanken på hur det skulle varit om jag hyrt ett rum av någon okänd eller bott på vandrarhem…
  Jag är också glad och tacksam att jag inte bor hemma i Husby, ett av de områden i Stockholm med hög andel smittade och många döda i covid-19. Jag hade blivit isolerad i mitt hem. Jag kommer troligen inte att kunna flytta hem igen efter att mitt avtal går ut 6:e september. Jag måste nog vänta på ett vaccin.

 

Dräger, FFP3 NRD, Kat.III, Ventil,10/VE | kroschke.com

 

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Fem en fredag v. 22: Jeopardy! 2

 1. Ingrid skriver:

  Hoppas att du får skön paus i slitet nu och kan få koppla av och hämta krafter. Det måste vara väldigt tungt att jobba som ni gör.
  Kram, Ingrid

 2. Pingback: Fem en fredag v. 23: Solsken - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *