Fem en fredag v. 31: Doft och lukt

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad doftar bättre på sommaren än på vintern?
 2. Vad doftar bättre än vad det smakar?
 3. Vilken doft tar dig tillbaka till barndomen?
 4. Vad är en doft du gillar som andra kan tycka är udda?
 5. Vilken lukt rynkar du på näsan åt?

 

 1. Luften, fylld av dofter från blommor och växtlighet.
 2. En del smågodis kan lukta väldigt gott, men är egentligen mest sött och sliskigt.
 3. Chanel nr 5. Den enda parfym min mamma använde vid högtidliga tillfällen.
 4. Nylagd asfalt. Vevar alltid ner rutan och njuter när jag åker förbi ett område där man lägger asfalt.
 5. Surströmming. Äter det gärna, men tycker det luktar väldigt illa.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Fem en fredag v. 31: Doft och lukt

 1. Ingrid skriver:

  Jag instämmer i alla dina svar, utom möjligen den sista. Jag äter surströmming, men inte gärna. 😉
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det är mycket sällan jag blir bjuden på surströmmingsfest numera. Men på Fjellstedtska skolan var det en årlig begivenhet. Jag har också varit på några få sådana fester under åren, men minns egentligen bara en riktigt väl, när jag 1977 var handikappshjälpare på en semesterresa för medlemmar i RTP (Riksförbundet Trafik och Polioskadade). Vi var på det handikappsanpassade hotellet i Åre, Årevidden, och där hade man en stor dansbana som var utrustad med motor och något slags flytanordning så man kunde åka ut på Helgasjön. När vi var ute mitt på sjön blåste det lite och man kände inte alls lukten av surströmming.

   Kram

 2. Znogge skriver:

  Många säger att surströmming smakar bättre men tyvärr tycker jag inte det så det får vara för min del. Själv ogillar jag när någon har dränkt sig i en tung parfym. En doft ska bara anas…

  Kram

  • Kraka skriver:

   Jag gillar inte heller när det är för mycket av parfymer. Det ska, som du säger, bara anas.

   Kram

 3. Pingback: Fem en fredag v. 32: Fritt val - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *