Mellan jobb, ett slags semester – Dag 5

Dagarna går fort och det har redan gått 5 dagar av min ledighet. Måste säga att det var väldigt skönt att inte behöva åka till jobbet idag. Men också lite ovanligt att fredag inte betydde att det var dags för arbetshelg igen.

Efter frukost och diverse pyssel bestämde vi oss för att åka iväg en stund. Till Öhr.

Vi gick ett varv inne i handelsträdgården och bestämde oss sedan för att det var dags för fika. Jag blev väldigt besviken när de inte hade några biffsmörgåsar. Hade sett fram mot det.

Jag frågade om de hade andra smörgåsar och fick veta att det kunde de ordna. Vi beställde varsin biffmacka.

Alldeles nygjord och alldeles underbar. Systrarna Skogströms Lantcafé i Öhr

När vi fikat klart åkte vi hem. F ville sova en stund och jag åkte till stan för att köpa bubbel till på söndag. På en åker alldeles i närheten var tranorna kvar. Är väl dags för dem att flyga hem nu skulle jag tro.

När jag kom hem igen drack jag kaffe och skrev en inköpslista och åkte ännu en gång till Norremark. Den här gången för att köpa diverse till på söndag samt middagsmat för idag.

Väl hemma gjorde jag köttfärssås och kokade pasta. Vi åt och pratade. Sedan drack vi vin och svarade på frågor i ett spel som F fått i födelsedagspresent av sin gudmor. Jag älskar sånt.

Pojkarna låg hos oss i köket och höll sällskap. Nu är det sovdags.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Mellan jobb, ett slags semester, Växjö. Bokmärk permalänken.

5 svar på Mellan jobb, ett slags semester – Dag 5

 1. Znogge skriver:

  Vilken härlig fredag och så skönt för dig att inte behöva åka till jobbet utan kunna njuta av en helt vanlig helg. Förvisso en helg med pluggande men ändå!

  Så bra att de kunde fixa den goda mackan!

  Kram och god lördag!

  • Kraka skriver:

   Ja, det är en skön helg. Min son är här och imorgon ska U och jag fira våra födelsedagar, vi fyller olika antal år men på samma dag. Jag ska stå för lite snittar och bubbel före och huvudrätten. Fia ska fixa tårtorna.

   Ja hade berättat om den fantastiska biffmattan för F så det hade varit synd om han inte fått en sådan. Vi var i Öhr för att köpa present till U.

   Ha en fin lördag!

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  De är så mysiga, dina pojkar!
  Den vackra buketten jag fick från dig pryder en helsida i Gotlands Allehanda i dag.
  Ha en fin lördag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ska ringa och be dem skicka en tidning till mig. Det är bara prenumeranter som kan logga in och titta. Kan aldrig tro att de har Gotlands Allehanda på bibblan här i Växjö. I Stockholm har säkert stora Stadsbiblioteket tidningen.

   Pojkarna är verkligen mysiga. Just nu befinner vi oss alla på olika våningar. Pojkarna i köket, jag i sovrummet vid skrivbordet och min son på övervåningen. Men för det mesta brukar de vara där jag är.

   Ha en fin lördag!
   Kram

 3. skogsnuvan skriver:

  Tranorna är nog på flytt. Här har dom samlats på näsmoarna och tuggar korn för fullt för att mätta magarna inför den långa resan. Svanarna och Canadagässen kommer förbi på flytt dom också. Det är höst och det kan man inte komma ifrån men frosten har inte kommit ännu som tur är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *