Från röntgen till en vanlig disksvamp, en teknisk dagsresa

Vi gick upp tidigt så jag skulle hinna dricka kaffe och äta något innan vi skulle åka. Orvar kom ut i köket och åt lite han också. Men den morgontrötta Kingston gick inte ur bädden.

Orvar och jag åkte innan trafiken stockade till sig och fick vänta lite extra länge i bilen. Tror jag slumrade till en stund. Men plötsligt var de där och hämtade in oss. Man får inte sitta i väntrummet nu under pandemin utan bilen är var och ens väntrum.

Orvar skulle bara ta en uppföljande röntgenbild och jag fick följa med och hålla i honom. Han var så duktig och låg snällt på rygg när bilden togs. Jag fick låna blyförkläde och ett sådant där skydd man har om halsen för att skydda sköldkörteln. Jag kallar den ”halskeps” för de ser ut som en keps.

Sedan klämde doktorn på magen och vi fick åka hem. Orvar hade inte ont längre och all kontrast hade gått ända ner i tjocktarmen (heter den väl?) colon alltså. Jag är jättedålig på vad olika saker heter i folkmun.

När vi kom hem masade Kingston sig upp och åt lite. Sedan tyckte båda pojkarna att jag skulle vila lite eftersom jag gått upp så tidigt och inte hunnit ens sju timmar sömn. De la sig båda vid mina fötter och vaktade mig. Men jag tror nog att de passade på att sova lite när jag somnat.

Klockan 15 hade jag tvättstugan. Första halvtimmen gick åt att sanera alla ytor och även tvättmaskinerna med klor. Körde ett program tomt med klor. Sedan tvättade jag en ljus och en mörk maskin. Hade nog kunnat få ihop mer tvätt utan att anstränga mig, men jag tyckte att det kunde vänta till ett senare tillfälle.

På kvällen åkte F och jag och shoppade. Vi ska bjuda en gemensam vän på middag imorgon eftersom han fyller år. Hemma hos honom. Han går inte ut så mycket i vanliga fall och absolut inte nu. Så det känns tryggt.

Orvar har precis varit i köket och ätit. Jag ska läsa lite och diska. Imorgon stänger de av vattnet igen.

 

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Från röntgen till en vanlig disksvamp, en teknisk dagsresa

  1. Znogge skriver:

    Det lät som en bra dag och så skönt att veterinärbesöket avlöpte planenligt. Smart att bjuda på middag hemma hos födelsedagsbarnet!

    Kram och god onsdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *