Egen härd är guld värd – Bloggutmaning i november 19

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i november med en fråga att besvara varje dag.

 

Vad är vardagslyx för dig? 

För mig är det vardagslyx att ha ett eget hem. Ett hem jag slipper dela med någon annan människa.

Ingen lägger sig i om det blir smörgåsar till middag. Ingen lägger sig i om jag fastnar i en bok. Ingen gnäller på mig när jag pluggar timme efter timme. Ingen blir arg om jag kommer hem sent. Ingen blir arg för att middagen inte är klar just när han är hungrig. Ingen som skriker åt mig att jag är dum i huvudet. Ingen som anklagar mig för att varit otrogen när jag varit tvungen att jobba över eller ta ett extra arbetspass.
Ingen som ljuger om allt möjligt. Ingen som säger att han betalat räkningarna med pengarna jag skickade med men att kvittot är kvar i bilen. Som fortsätter ljuga när inkassot kommer på den obetalda räkningen. Ingen som dricker för mycket alkohol. Ingen som spottar snus på golvet som jag sedan måste städa bort. Ingen som trakasserar mig så fort han får chansen.

Lugn och ro är den bästa vardagslyckan och den bästa vardagslyxen.

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i november 2020, Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Egen härd är guld värd – Bloggutmaning i november 19

  1. Znogge skriver:

    Har man varit med om det så är ”gen härd guld värd”! Tänk vad som kan hända med det man trodde var kärlek…

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *