Lucka nummer 1 – Det drömde jag om när året började

Johanna Kajson har även i år en julkalender med en fråga att besvara varje dag.

Temat ”LÄRDOMAR UNDER ÅRET” handlar helt enkelt om att i varje lucka landa i vad som hänt under detta mycket speciella år – 2020 – när det mesta blev inställt och mångas liv vändes upp och ner…

Det drömde jag om när året började

Redan i oktober 2019 bestämdes att jag skulle jobba från vecka 5 till vecka 36 i Växjö. Det var ett annorlunda uppdrag utifrån att jag skulle jobba fredag, lördag, söndag alla helger. Det var ett lite knepigt uppdrag, men efter att funderat ordentligt bestämde jag mig för att tacka ja. Det skulle öppna flera möjligheter för mig på det privata planet. Jag känner många både i Småland och Skåne och skulle kunna återuppta kontakten med dem. Jag skulle kunna se mig omkring på historisk mark i utvandrarbygder och besöka både museer och glasbruk. Inte minst skulle jag kunna åka ofta till Köpenhamn. Det går väldigt snabbt med tåg från Växjö till Köbenhavn H. 2020 skulle bli ett bra år!

I Wuhan i Kina utbröt en våg av en ny sjukdom orsakad av ett coronavirus som från djur spridit sig till människor. Men i början var det något långt bort. Den 11 mars 2020 meddelade Världshälsoorganisationen (WHO) att spridningen av coronaviruset klassats som en pandemi. Från då blev allt annorlunda. Både privat och i arbetet. Jag jobbar som intensivvårdssjuksköterska och har kommit den här sjukdomen, covid-19, in på bara kroppen. 2020 skulle inte bli ett bra år!

Men redan innan pandemin var ett faktum drabbades vi i familjen av en stor tragedi. Inget år kommer någonsin att bli ett bra år. Vi kommer att lära oss leva med saknaden och smärtan. Men det kommer alltid att vara ett mer eller mindre öppet sår.

 

 *Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Det här inlägget postades i Kajsons julkalender 2020, Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *