Skänk mig en tia

Luciadagen. Tänkte att det blir en dag som vilken söndag som helst i denna pestens tid. Varje dag är sig lik på något sätt. Men plötsligt ringde Fia och sa: ”Skynda dig och kom in och sätt dig med oss i soffan. Det ska bli en överraskning.”

Jodå, det blev en överraskning med Luciatåg. Tre barn och två föräldrar sjöng och underhöll oss. Sedan blev det glögg och därefter kaffe med lussebullar och pepparkakor. Familjen, den vanliga som är lite för stor, men också några ytterligare personer. Jag försökte hålla mig så långt från dem som det bara var möjligt. Men trevligt var det.

Sedan åkte jag och tankade bilen inför morgondagen. En sväng in på Coop i Norremark när jag ändå var där.

När jag kom hem var jag in till Fia med grädde hon beställt och blev sittande och skvallrade lite om min vårdvardag. Har också gjort upp med Fia att hon ska passa katternas fåglar och fylla på i Restaurang Svarta katten och hans vän. Köpte på mig en stor påse solrosfrön på Coop idag. Så det räcker medan vi är borta.

Hemma i Tornet har jag och katterna sett playTV och jag har druckit ett glas rött. Jag har redan insett att jag inte kommer att gå upp tidigt för att åka. Det får bli när det blir. Har en del att fixa med innan vi kan åka.

Är det någon mer som kommer ihåg från skolan hur man lite vanvördigt sjöng: Sankta Lucia skänk mig en tia…?

Det här inlägget postades i Livet, Växjö. Bokmärk permalänken.

3 svar på Skänk mig en tia

 1. Petter skriver:

  ….tian var trasig, lucian var knasig, fortsatte den va?

 2. Znogge skriver:

  Vilken bra luciadag! Visst minns jag sången 😀

  Ha en bra start på veckan!

  Kram

 3. Ingrid skriver:

  Det låter som en fin Luciadag och visst känner jag också igen sången och jag håller med Petter om fortsättningen också.
  Hoppas att det blir en lugn resa tillbaka till storstan och kör försiktigt!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *