Fem en fredag v. 52: God jul! II

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Hur blev julen som den brukar vara?
 2. Vad hände i år som inte hände förra julen?
 3. Vad tittar du på varje jul?
 4. Hur spenderar du helst juldagarna?
 5. Vad är det godaste på julen?

 

 1. Det finns inga vanliga jular i mitt liv. Har nog inte funnits sedan jag var barn och allt var precis, eller nästan precis, likadant år från år.
 2. Min son och jag åt julmiddag på MacD. Har nog bara hänt en gång tidigare då grannarna ovanpå skaffat sig en tvättmaskin, eller fått den i julklapp. Precis när vi skulle äta satte de igång att tvätta. Den var inte förankrad ordentligt och det lät som ett bombanfall i min lägenhet. Då lämnade vi vårt hemmajulbord och gick till MacD. Det var omöjligt att vistas hemma. I år berodde det på logistik och ändrad planering.
 3. Jag brukar titta på Kalle Anka. I år kom jag åt den via en länk till direktsändningen. Annars har det varierat hur jag sett på programmet och ibland har det varit på youtube.
  Brukar se på Karl-Bertil Jonsson, men eftersom jag tittade på scenframställningen dagen före julafton så har jag den kvar att se. Brukar se Tomten är far till alla barnen, men den såg jag tidigare. Minns inte när det var. Die hard är också en julfilm för mig, tittade på halva dagen före julafton. Titar väl klart på den innan nyår. Jag vet precis vad som händer i vare scen så det känns inte så bråttom. Förnyar lite i år med Bad Santa och kanske någon ytterligare julfilm.
 4. Lediga. Jag har jobbat oräkneliga jular och njuter av att nu, som pensionär, ha rätten att välja bort julen.
 5. Favoriter på julbordet är sill, köttbullar, rödbetssallad, Jansson och, om det finns, Ris a la Malta.

 

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Fem en fredag v. 52: God jul! II

 1. tråkigt med grannen… ni borde ha knackat på… ungefär som våran julmat, god fortsättning.

  • Kraka skriver:

   Den där tvättmaskinshistorien är verkligen preskriberad. Någon gång i början av 2000-talet. Igår var det för att jag inte hade förberett någon mat. Skulle rest ner till Växjö på morgonen men ändrade mig.
   God fortsättning!

 2. Paula skriver:

  Men kära nån, förstår de inte att man måste förankra en tvättmaskin! Ris ala Malta åt vi inte alls i Finland så den har jag inte lärt mig att gilla. Trevligt att du fick umgås med sonen även om det blev som det blev, ni blev jagade hemifrån!

  • Kraka skriver:

   Men kära nån då. Den händelsen är från 2002 eller 2003. Igår berodde det på att jag bestämde mig för att skjuta upp min resa till Växjö och därför inte hade förberett någon jul. Imorgon måste jag åka, ska jobba på måndag där nere i Småland.
   Ha en god fortsättning!

 3. Robert W skriver:

  Äta julaftonsmiddagen på MacDonalds är nog lite… ovanligt. Blev säkert ingen ris à la Malta där. Vilket jag just har ätit. Varför stoppar man i sig så mycket när det är jul. MacDonalds hade kanske inte varit så dumt ändå 😉

 4. Susjos skriver:

  Kul att du också gillar ”Tomten är far till alla barnen” och Die Hard. Fick i år se glimtar av ”Tomten är far till alla barnen”, sen blev det julavsnittet med ”Svensson Svensson”
  Karl-Bertil Jonssons julafton är ett måste för mej på julafton. För 2 år sedan tror jag det var, så var jag och såg teaterföreställningen på Scalateatern, den är helt underbar, hoppas den finns på svtplay ett tag, för jag vill hinna se den också!
  Ha en god fortsättning på julen!

 5. Pingback: Fem en fredag v. 53: Gott nytt 2021 - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *