Sol och värme

Vaknade av det där tjutande ljudet som hörs ibland, det jag misstänker är en didgeridoo. Fast det vet jag förstås inte. Men det är väldigt störande. Hördes i omgångar långt in på dagen. Jag gav mig av vid 12-tiden så kanske hördes det på eftermiddagen också.

Det var överraskande varmt när jag kom ut och för en gångs skull hade jag för varma kläder. Annars fryser jag ju för det mesta.

Åkte till Tyresö Centrum för att köpa snabbkaffe. Märkligt nog fick jag med mig en massa saker från affären, men inget kaffe.

Hittade ett par skor inne i ECCO-affären. Ett par jag kan gå långt med men ändå ha till kjol eller klänning. Saknade ett par sådana igår när jag skulle ut. Fick bli vinterkängorna. Passade på att göra 2 nycklar, en till bandet jag brukar hänga om halsen när jag tvättar och en extra jag ska lämna till någon så det finns fler reserver än den min son har.
Sedan gick jag in på Coop. Därifrån kom jag med två sorters senap, ett par färdigrätter och hallonsylt. Men inget kaffe. Kom på det innan jag var framme vid bilen, men orkade inte bry mig om att gå tillbaka. Hade också fått syn på en snygg skjorta jag ville ge till F. Hoppas den passar.

I stugan bytte jag om och bar ut ett par stolar. Värmde maten i micron och satte mig ute och åt. Pluggade en stund i solen och tog sedan itu med att klippa gräset. Årets första gräsklippning.


Vita Kungsängsliljor. Inte lika vanliga som de rutiga, lila. Har inte sett dem tidigare år så jag tror att de spontanmuterat. På bilden ser de nästan ut som vitsippor. Fast större. 🙂

Temperaturen sjunker snabbt när solen är borta och jag bestämde mig för att åka hem. Innan dess gick jag med sopor och återvinning. Åkte sedan via Bromma Blocks och se, nu blev det kaffe i alla fall. Det har inte varit någon panik eftersom jag haft vanligt bryggkaffe. Men jag vill ha snabbkaffe eftersom det är praktiskt när man bara är en person.

Köpte lite sushi också, den är bra på Coop i Bromma Blocks. Nöjde mig med ett litet paket, de har alla möjliga storlekar och kombinationer.

Kvällen ska bli kort, lite playTV, ljudbok och sova. Kanske kommer morgondagen att innehålla en utflykt. Men jag har inte bestämt mig ännu.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

6 svar på Sol och värme

 1. Znogge skriver:

  Det lät som en bra dag och ditt kaffe fick du till slut. Minus dock för det störande ljudet för vissa ljud går helt enkelt inte att tänka bort.

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Det blev en väldigt bra dag. Men som alla bra dagar så gick den för fort. Men den här dagen har, i alla fall nu när den ligger i sin linda, potential att bli lika bra.
   Det där ljudet är märkligt och jag lyckas inte komma på från vilken lägenhet det kommer. Vid ett tillfälle, då det pågick ett par timmar, vibrerade vattenrören. Men så låga toner som i det där blåsinstrumentet kan förstås sätta vatten, och annat, i vibration. Jag skulle gärna vilja veta om det verkligen är en didgeridoo, elelr om det är någon som kör någon maskin i lägenheten som ger detta mycket irriterande och genom trängande ljud.

   Kram

 2. Micke skriver:

  Snabbkaffe är ju bra när man är själv, brukar använda det om frugan är bortrest, fungerar ju för mig och vi har alltid det hemma som tur är.
  Det där ljudet blir jag nyfiken på, är ju lite av en följetång här på din blogg.
  Vad sjuttan kan det vara för något?
  Här har vi ju elementen som ”dunkar” emellanåt, när de bytte termostaterna så satte de dem fel på något vis så vi får vrida av dem ibland för att ljudet ska upphöra.

  Ha det fint nu Kraka.

  • Kraka skriver:

   Jag hörde ljudet idag också. Det är verkligen en märklig historia. För det låter inte på samma sätt som det gör från kranar ibland.

   Ha en fin helg!

 3. Ingrid skriver:

  På ett ställe här i Klintehamn växer det massor av kungsängsliljor på en äng och det är nästan 50-50 lila och vita. Enormt vackert är det! Få se om det kan bli av att gå och ta en titt på dem i morgon.
  Det låter som om du haft en ganska behaglig dag. Jag hoppas att morgondagen också blir fin.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det blev faktiskt en riktigt bra dag idag också. Bortsett från bilköer och trafikkaos.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *