Mer luft än arbete

Började dagen med att försova mig. Eller det gjorde jag väl inte, jag hade glömt sätta alarmet. Vaknade vid 8:30-tiden.

Efter frukost plockade jag ihop det jag skulle ha med mig och åkte till stugan. Men tog omvägen via Biltema i Veddesta. Det finns Bilttema på närmare håll från stugan räknat, men eftersom just den butiken ligger nära mitt hem i människobyn så börjar jag veta var saker finns och leta efter saker orkar jag verkligen inte.

Hittade snabbt de krukor jag ville ha och en marktäckningsduk som jag sett att de hade. Sedan gick jag, via dörren mot parkeringen, till cafeterian eftersom jag var hungrig. Det var lunchdags för länge sedan.

Tunnbrödsrulle, den lite dyrare sorten med grillad korv, och kaffe. Precis lagom lunch skulle det visa sig för det var tur att jag inte var hungrig när jag körde mot stugan. Jag blir verkligen galen på trafiken. Den stod still.

Sent omsider kom jag fram och stannade på vägen bredvid stugan och bar in mina saker och åkte sedan och parkerade.

Började med kaffe och en munk jag hade i frysen. Sedan tittade jag på krukorna. Jodå, de var fina. Men det fanns ju inga hål i dem! Så det blev inget planterande. Kollade med min son om han hade en borr och kom sedan överens om att jag skulle lämna dem hos honom.

Resten av dagen växlade jag lite trädgårdsarbete av olika slag. Skyfflade utanför tomten mot vägen. Där får inget ogräs vara för då får man anmärkning. Det får jag säkert ändå. De kommer alltid på något att tjata om. Förra året var det mina fönster som de absolut ville att jag skulle måla i väntan på mina nya. Jag vägrade måla ruttna fönster.

Precis som jag sagt kom mina nya fönster i september och jag är jättenöjd. Bilden är tagen inifrån, jag råkade ha en sådan bild. Men de är verkligen fina utifrån. Vilket gör att behovet av att byta panel blir ännu tydligare. Jaja… Suck!

Klockan 18-19 skulle vi ha informellt mötte med studentkårens styrelse. Vi har det ibland, informellt innebär bara att vi inte skriver protokoll. Är det något som behöver beslutas håller vi ett sådant möte i närtid.

Efter mötet packade jag ihop och åkte hem. Precis rätt tid för att slippa trafikkaos. Men det är inget man kan veta säkert. man får inte ha bråttom minsann.

Jag lämnade krukorna till F lite snabbt och gick in till mig. Pojkarna höll på att svälta ihjäl. Sa dom. I själva verket hade de torrfoder. Men den där mjukmaten var förstås slut…

La upp ny mjukmat och gjorde sedan en kopp kaffe. F kom ner med några av krukorna han gjort hål i och när han gått pluggade jag. Hann bara lite drygt en timme men bestämde mig för att ändå sova. Skulle upp tidigt på fredagen och det skulle bli en riktigt lång dag. Igen.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Mer luft än arbete

 1. Znogge skriver:

  Lite snopet med krukorna men bra att sonen kunde vara behjälplig.
  Den där stugstyrelsen eller vad man ska kalla den verkar bestå av ett gäng småpåvar. Vem sjutton målar fönster som ska bytas? Inte någon normal människa i alla fall.

  Ha en bra fredag!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Det är helt klart en märklig styrelse med en mängd märkliga individer. En av de grannar på ”min gata” berättade att styrelsen utsett olika personer som de försöker bli av med men att jag inte skulle oroa mig för de har inte lyckats vräka någon. Det är en svår rättslig process eftersom vi äger våra stugor.
   Visserligen är det föreningen som arrenderar marken av kommunen, vi har alltså inga egna arrendeavtal, men det är ändå knepigt att bli av med folk. Då måste man göra värre saker än att vägra måla ruttna fönster eller ha ogräs.
   Jag fick mig utpekat vilka som styrelsen hatar och det är en samling lite udda individer. Inga konstiga människor, men inte ”fint folk”. Att man tycker illa om mig beror på att jag bor i Husby och det vet ju a l l a att vi som bor där är kriminella och lever på socialbidrag. Suck!

   Nu är det hål i krukorna så förhoppningsvis funkar det. Annars får vi göra större hål.

   Ha en bra fredag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *