Sommarledighet, aka semester – Dag 23

Vaknade tidigt, redan halv sju. Typiskt när jag behöver sova. Var hur trött som helst, men kunde förstås inte somna om.

Gjorde kaffe och lyssnade på dagens sommarprogram med Sven-Göran Svennis Eriksson. Vilken gubbe! Och då menar jag det inte i någon positiv bemärkelse. Värre tråkmåns får man leta efter. Men jag härdade ut hela programmet. Typ, har man tagit fan i båten får man ro honom i land.

Kom överens med mig själv att man inte måste skynda sig ur sängen och gjorde något, för mig, mycket ovanligt. Jag lagade till te och drack. För mig är te huvudsakligen en kvälls- och nattdryck. Men jag var sugen på den rökiga smaken av Lapsang souchong.

Gick ner till Kolonikiosken vid 13-tiden. Ville äta lunch där eftersom jag är en av dem som retat mig på att det så sällan är öppet. Igår när jag kom dit var det ett meddelande om att de inte skulle öppna den tid man sagt utan senare. Då struntade jag i det, kan ju inte ränna ädr och kolla om det är öppet gång på gång.

Ett glas rosé i väntan på maten.

Som vanligt var den gigantiska räksalladen alldeles underbar. Drack ytterligare ett glas vin och pratade med folk och fä.

Figaro var en av dem jag hade ett lite närmare samtal med. Han hade sprungit från Hammarbyhöjden när matte och husse cyklade. Han är ungefär 1 år och väldigt trevlig. Hoppas jag träffar honom igen.

Till sist gick jag hem. Släppte ut pojkarna och insåg att det var kris. De 2 millimeter regn som kommit sedan igår var alldeles för lite och nu slokade mina tomatplantor. Det blev till att akutvattna.

Gick in och tittade på playTV, The Fall. Katterna gick lite fram och tillbaka och avlöste varann som sällskap i sängen.

Min kropp kändes inställd på att jobba imorgon, men jag har faktiskt även söndagen ledigt. Som tur är. Jag är väldigt trött i kroppen, som om jag vänt och lyft patienter. Kroppen minns säger rosenterapeuterna. ”Behandlingsmetoden är baserad på sambandet mellan muskelspänningar och minnen från tidigare traumatiska upplevelser,stress och undantryckta känslor som satt sig i en öm och spänd kropp. Avspänningen sker när beröringen når in till det omedvetna och smärtan kan komma upp till ytan och fysiskt och känslomässigt genomlevas.” Kanske ligger det något i det. Jag kan för lite om rosenterapi för att veta om det fungerar eller inte.

Gick ut och vattnade igen. Sedan in och fortsatte titta på The Fall.När jag tittat klart var det sovdags.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Sommarledighet, aka semester – Dag 23

 1. Znogge skriver:

  Rosenterapi har jag ingen erfarenhet av alls men ibland kan jag tycka att det låter lite luddigt men vad vet jag. Det låter inte helt ologiskt. Så snabbt din semester har gått men så är det ju alltid. Snart har halva min gått och då känns det segt att inte vara bra. Jag är i alla fall så tacksam för att bara jobba halvtid i höst.
  Hoppas att du kan njuta av din sista lediga dag.

  Kram och god söndag!

  • Kraka skriver:

   Tack! Ska göra mitt bästa så dagen blir bra.
   Jag har inte heller någon erfarenhet av rosenterapi. Har bara läst om den.
   Semestern har gått alldeles för fort.
   Så skönt att du får läsa, det trodde jag inte att du fick. Inte se TV heller faktiskt.

   God söndag du också!
   Kram

   • Znogge skriver:

    Jo det får jag och det är skönt. Sedan orkar jag inte läsa lika mycket men jag får i alla fall. Det som är mest riskabelt är all form av fysisk ansträngning som kan göra att det går upp igen. Just nu har jag varit ute på en stillsam promenad och en promenad helt i drygt trettonåriga Ellens smak!

    Kram

 2. Micke skriver:

  Hej Kraka, nej, det är enligt mig oerhört trist att återgå till sin tjänstgöring efter en tids semester, men inget att göra åt, bara att gå antar jag.
  Huvudsaken är väl att man haft en fin semester och kunnat ladda batterierna någorlunda.
  Fast jag behöver ofta en batteriladdare efter hemkomst första veckan, jösses va tungt det brukar vara 😉

  Den där räksalladen såg ju inte dum ut måste jag säga, en lite vision inför kommande veckas intag av nyttig mat här, idag blir det fläskfile med potatis, det duger 🙂

  Ha en fin söndag Kraka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *